USKLADIMO FREKVENCIJE

Gradonačelnik obećao izgradnju igrališta za djecu s posebnim potrebama

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Inicijativa za izgradnju igrališta za djecu s posebnim potrebama nastavlja se dalje.

Dvije hrabre majke dvogodišnje Mije i sedmogodišnjeg Brune Vedrana Škegro i Danijela Šoštarić danas su u Gradu predale pismo namjere "Građanske inicijative roditelja djece s posebnim potrebama" gradonačelniku Županje Davoru Miličeviću. U pismu se navodi kako je potreba za svakodnevnom skrbi stalna, a također neprestana su razmišljanja roditelja kako pomoći, olakšati i unaprijediti kvalitetu života njihove djece. Budući u Županji nema prilagođenog igrališta za djecu s posebnim potrebama gdje bi rado provodili vrijeme Grad mole da se razmotri mogućnost izgradnje igrališta po uzoru na druge gradove.

"Gradonačelnik je obećao izgradnju igrališta djece s posebnim potrebama, da ćemo igralište dobiti. Samo treba malo strpljenja, ali prvi smo na redu za ovo igralište. Prezadovoljna sam, i više od toga. Meni ovo puno, puno znači, jer našoj djeci to treba ", kazala je Vedrana Škegro nakon razgovora u Gradu.

"Pokrenuto je osnivanje Udruge "Mali princ", kroz koju će se roditelji povezati i pokušati rješavati i druge probleme kao što je prijevoz djece s posebnim potrebama na terapije, u škole i vrtiće , osobni asistenti i sve ostalo što djeci treba.

" Vedrana i ja se odlično osjećamo , jer napokon će se pokrenuti nešto za djecu. Nadamo se da će se to uskoro realizirati. Naša djeca imaju pravo na igru , da nisu izolirana i da se osjećaju kao sva druga djeca. A i da mi roditelji možemo s njima u gradu negdje otići, mi se malo opustiti, a oni zabaviti ", kaže Danijela Šoštarić.

 

 

 

Hitovi: 1098