USKLADIMO FREKVENCIJE

Održana tribina “Žene vinkovačkog kraja u Domovinskom ratu”

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U organizaciji Udruge braniteljica Domovinskog rata Vinkovci u velikoj županijskoj vijećnici sinoć  je održana tribina pod nazivom “Žene vinkovačkog kraja u Domovinskom ratu”.O svom iskustvu u Domovinskom ratu govorile su dr. Marija Švagelj, kirurginja u Domovinskom ratu, dr. Mirjana Stažić, liječnica u Domovinskom ratu, Milka Vida novinarka u Domovinskom ratu i Vera Ivezić, vojnikinja, braniteljica u Domovinskom ratu.

“Želja nam je bila progovoriti o ulozi žena u Domovinskome ratu, braniteljica i žena raznih zanimanja, koje su, u tome nama nametnutom ratu, profesionalno obavljale svoje dužnosti. Velika je njihova zasluga iz tog vremena i mislim da im malo pozornosti pridajemo, malo o tome govorimo. Zato je zadaća nas, koji smo bili sudionici tih događanja da to ističemo, da se o tome priča, da mladi naraštaji uče od nas, od kojih mogu čuti samo istinite priče i događaje. Treba ljudima koji su zaslužni odati priznanje, a tko može to više nego mi koji smo sudjelovali u Domovinskom ratu i živjeli to vrijeme”, istaknula je Grozdana Mauer, predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Vinkovci.

Na tribini je prikazan je i dokumentarni materijal Hrvatske televizije u ukupnom trajanju od 14 minuta, a riječ je o ratnim izvješćima s vinkovačkoga ratišta te snimkama koncerata za Slavoniju u Zagrebu.

Hitovi: 466