USKLADIMO FREKVENCIJE

Advent u Županji:Pripreme za klizalište u punom jeku

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Četvrtu godinu za redom u Županji se organizira Advent. Ove godine otvorenje je  1. prosinca koje će obilježiti otvorenje klizališta na Trgu kralja Tomislava a završava na Silvestrovo tradicionalnim dočekom Nove godine. Organizator je Grad Županja uz potporu Lokalne agencije za razvoj Vjeverica.

Na središnjem gradskom trgu, prigodno ukrašenom svjetlima osvjetlit će se nebo i započeti Advent te na taj način dočarati duh Božića, građane očekuje pravi spektar najrazličitijih kulturno-umjetničkih i zabavnih događanja, uz raznovrsnu ugostiteljsku ponudu. Predviđeni su brojni koncerti, radionice, kazališne predstave, ondje će biti animatori za djecu, lunapark, božićne kočije, Djed Mraz… Najbogatiji dio programa, u kojemu će svatko moći pronaći nešto za sebe i za svoju dušu, kreće od 20. prosinca. Svakodnevno će se izmjenjivati razni sadržaji i brojni izvođači različitih stilova glazbe, od swinga, popa, jazza, tamburice, sevdaha do duhovne glazbe. U Županju stižu i Porinom nagrađeni Fluentesi, a tijekom Adventa koncert će održati i najbolji rock-bend u Hrvatskoj - Opća opasnost. Predviđen je i koncert Halida Bešlića 13. prosinca. Na sam Badnjak na trgu će biti i žive jaslice, a dan ranije i prikaz tradicijskog običaja "kokošjeg Badnjaka" – ističe Ana Komesarović direktorica Lokalne agencije za razvoj Vjeverica, dodajući da je posebno sretna što će se sve to odvijati u vrijeme kada će mnogi Županjci, koji su otišli „trbuhom za kruhom“ boraviti u svom gradu. Dočekat ćemo i njih veslo, a nadam se da će netko od njih poželjti i vrati se u svoj grad, jer nije ovdje sve tako crno kako nekad pomislimo- zaključila je Komesarović.

Čarolija Božića upravo je u tome da zbližava ljude i cilj nam je doista bogatim programom privući ih u što većem broju i pokazati duh zajedništva - kaže direktorica Vjeverice Ana Cvitković-Komesarović.

Hitovi: 1043