USKLADIMO FREKVENCIJE

Stanari Velikog kraja 46 ponovo protiv buke

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević
Suvlasnici stambene zgrade u Velikom kraju 46 danas su gradonačelniku Županje i pročelniku Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županja, kao i medijima, uputili zahtjev da Caffe bar „Forum“ i „Rock caffe“, u Županji imaju raniji završetak radnog vremena.Svoje zahtjeve obrazlažu sljedećim:
Temeljem Zakona o zaštiti od buke čl. 4., Pravilnika o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave čl. 5., i Odlukom o ugostiteljskoj djelatnosti Grada Županja čl. 14., tražimo da se odredi raniji završetak radnog vremena Caffe baru „Forum“ i „Rock caffeu“.
U dosadašnjim smo dopisima objašnjavali spomenuti Zakon, Pravilnik (i njihovo nepoštivanje!!) i Odluku (u privitku su navedeni samo oni zadnji), zato sada samo podsjećamo na gradonačelnikove ovlasti koje se trebaju upotrijebiti po službenoj dužnosti. Dakle, članak 14. Odluke u ugostiteljskoj djelatnosti Grada Županje, daje mogućnost da gradonačelnik rješenjem izrekne mjeru ranijeg završetka radnog vremena ugostiteljskim objektima, ako se u provedenom postupku utvrdi da su počinjeni neki od sljedećih prekršaja (navodimo tri): narušavanje javnog reda i mira u objektu ili njegovoj neposrednoj blizini, narušavanja propisanog radnog vremena i neprovođenja mjera zaštite od buke." ističe se u dopisu kroz koji suvlasnici stambene zgrade Veliki kraj 46 tvrde da su ti prekršaji stalni i da i dalje traju! U nastavku svojih zahtjeva i obraćanja medijima dodaju i sljedeće:
Poslije „korone“ ponovno se počelo „po starom“, čak se još intenzivnije stvara buka. Navodimo, samo posljednje „ekscese“: 23. i 24. svibnja 2020. policija je imala intervenciju u Caffe baru „Forum“, (kršeni propisi u svezi pandemije, tučnjava, lomljenje klupa), 5. lipnja (petak) „živa glazba“ istodobno na terasi „Foruma“ i „Rock caffea“, 6. lipnja (subota) živa glazba sa zvučnicima na terasi „Rock caffea“ (intervencija policije), 12. lipnja i 13. lipnja (petak-subota) „živa glazba“ na terasi „Rock caffea“ te živa glazba s ozvučenjem. U „Forumu“ 13. lipnja (subota) bilježimo prekomjernu upotrebu elektroakustičnih uređaja.", ističu suvlasnici stambene zgrade u Velikom kraju 46 i nastavljaju:
Budući da ovaj problem i kršenje zakona od navedenih ugostiteljskih objekata i njihovih vlasnika, prisutan i poznat godinama, desetljećima (!?), držimo da je i ovo spomenuto, dovoljno da se pokrene postupak i donese rješenje u kojem će se uvažiti traženo. Ovaj zahtjev upućujemo i svim mjerodavnim za ovu problematiku (koje još jednom pozivamo na učinkovito djelovanje i očitovanje?!) jer su ovlašteni temeljem čl. 14. Odluke o ugostiteljstvu poslati Gradu ovakav ili sličan zahtjev (policijska postaja, inspekcijska tijela)." ističu stanari zgrade u Velikom kraju 46. U privitku dopisa i svojih zahtjeva podsjećaju što su sve tijekom prošle godine upućivali Gradu Županja, posebice kroz osvrt na inicijativu Grada Županja glede donošenja izmjena odluke o ugostiteljskoj djelatnosti.
 
Hitovi: 406