USKLADIMO FREKVENCIJE

Umjesto memorijalnog turnira utakmica : PODGAJAČKI SINOVI POGINULI 1991. I 1992.

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac
U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Posavskim Podgajcima misa za Antu Didović, Dražena Abramović i Vinka Dandić poginule 1991., te za Ninoslava Abramović, Miladina Mandić i Slavka Misir poginule branitelje 1992.
Ožalošćene obitelji i mještani iz crkve do spomen obilježja uz molitvu, polaganje vijenaca i cvijeća, sjećanje na rano izgubljene podgajačke sinove, upaljene svijeće i lampione, suze i bol.
NK Posavac iz Posavski Podgajaca je ove godine zbog korona virusa umjesto 12. memorijalnog turnira upriličio prvu prijateljsku memorijalnu utakmicu na svom igralištu u ovoj godini. Susrela su se dva Cvelferska kluba Posavac i Slavonija Soljani. Izaslanstvo predvođeno predsjednikom NK Slavonije Zdenkom Podolar je prije utakmice položilo cvijeće na Spomen obilježje. Početak utakmice - minuta šutnje za poginule igrači. Utakmica prva zanimljiva za publiku i oba kluba i sjećanje na jesenski susret kada je Posavac slavio. Na ovoj utakmici koju je sudio Ivica Šikić iz Gunje, momčad Slavonca bila uspješnija pobijedila je 0 : 5 ( 0 : 3) zgodicima po dva Tufegdžić i Lazar i jedan Živanović kojem je ovo debitantski gol. Za Posavac su igrali: Banović, B. Pavkić, Buzov, Vukotić, Krpan, Stjepanović, I. Misir, Golubović, Pervan, D. Misir, T. Pavkić, još su igrali: D. Iličić, M. Iličić, Lešić, Matijević, T. Iličić, Perković, Grigić. trener: Drago Misir.
Za Slavoniju su igrali: Tatomirović, Petković, Josipović, Jozanović, Kalistović, Mićanović, Lucović, Gvozdić, Tadić, Lazar, Tufegdžić, još su igrali: Dugonjić i Živanović. Trener Bruno Ešegović.


Tekst i slike: Stjepan Bogutovac
Hitovi: 431