USKLADIMO FREKVENCIJE

Preventivna kampanje „Manje oružja, manje tragedija“

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
Sprječavanje posjedovanja nezakonitog oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava i njihove zlouporabe neprestana je težnja Ministarstva unutarnjih poslova, te u tu svrhu Ministarstvo od 2007. godine intenzivno provodi preventivnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“
kako bi senzibilizirali javnost o tom problemu i potaknuli građane na dragovoljnu predaju nezakonitog oružja bez sankcija. S tim ciljem će Policijska uprava vukovarsko-srijemska, uz potporu Ravnateljstva policije i podršku partnera, 15. travnja 2021. godine na području Vukovarsko-srijemske županije, provesti moderniziranu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“.
Provedba kampanje obuhvaća istovremeni interaktivni program na svim televizijskim i radijskim lokalnim postajama odnosno na info pultovima policije u svim gradovima Vukovarsko-srijemske županije te obilazak ruralnih naselja s „Mobilnim preventivnim centrom policije“.
Ovom prilikom pozivaju sve građane da 15. travnja od 11,15 sati gledaju Plavu Vinkovačku televiziju odnosno slušaju bilo koju lokalnu radio postaju kako bi se informirali o štetnim posljedicama uzrokovanih zlouporabom nezakonitog oružja, kao i o mogućnostima predaje takvog oružja bez sankcija. U kampanju će sudjelovati i naš Radio , a emisija će se moći poslušati u dogovorenom terminu u eteru HRŽ-a.
Dodatne informacije o preventivnoj akciji „Manje oružja, manje tragedija“ građani će moći dobiti i na info pultovima policije koji će biti postavljeni u središtima svih gradova Vukovarsko-srijemske županije 15. travnja u vremenu od 10 do 12 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera ili u „Mobilnom preventivnom centru policije“ koji će obilaziti naselja Banovci (10-10,30 sati), Ilača (10,45-11,15 sati), Tovarnik (11,30-12 sati), Trpinja (12,30-13 sati), Bobota (13,15-13,45 sati) i Pačetin (14-14,30 sati).
Skreću pozornost građanima da oružje i eksplozivna sredstva koje žele predati ne donose na info pultove i u mobilni centar kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da svoju namjeru za dragovoljnu predaju prijave policijskim službenicima na mjestima provođenja kampanje, na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Posebno osposobljeni policijski službenici će doći preuzeti oružje, a Vi ćete ostati sigurni i anonimni.
U provedbi kampanje sudjelovat će i predstavnici braniteljskih udruga i Crvenog križa, a podršku su pozvani dati i predstavnici lokalne uprave i područne samouprave na razini županija, gradova i općina.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, poručuju iz PU Vukovarsko-srijemske.

 

Hitovi: 141