USKLADIMO FREKVENCIJE

Debitani o debati

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
Iz tiska je izašla knjiga „Debitanti o debati”, čiji autori su članovi Debatnog kluba Patos Gimnazije Županja: Borna Stjepić, Luka Batkovič, Luka Lešić, Hrvoje Korovljević, Jasmin Mehičić i profesorica hrvatsko jezika Dubravka Bilić, voditeljica Debatnog kluba i MM grupe DeMode županjske Gimnazije.
”Hrvatsko debatno društvo ima svoje brojne priručnike i skripte kojima želimo olakšati učenicima razumijevanje i važnost debate i govorništva. Ali, Hrvatsko debatno društvo nema priručnik koji su napisali učenici za učenike, a to čini ovu knjigu posebnom. Ova je knjiga sveobuhvatan debatni priručnik koji pruža pogled na debatu iz brojnih kutova”, rekla je o knjizi Ivona Anić, koordinatorica projekata Hrvatskog debatnog društva istaknuvši kako su debatanti Pathosa očito vrlo uspješno savladali pronalazak svojega glasa i stila.
„Volim ljude koji se usuđuju misliti. Govoriti. Sučeljavati stavove. Polemizirati. Učiti. Rasti. Ljude slobodoumne, ljude bez predrasuda, one koji svoju misao brane od bujice stereotipa, društvenih konstrukata i forme egzistencije. Od osrednjosti i banalnosti...Ne susrećem ih često.Ili ih, možda, rijetko prepoznajem...No, postoje ljudi koji su impresivni , enormni, stameni. Oni su veličanstveni poput zidina. Njih većina preskače, obilazi, ruši...Ja sam se u te zidine- zabila. I (p)ostala „čitavija”,riječi su prof. Dubravke Bilić koja za svoje učenike kaže da su osobnosti par excellence... koje želiš blizu sebe, da zajedno s njima koračaš „neutrtim” stazama....
Hitovi: 138