USKLADIMO FREKVENCIJE

Dodijeljena sredstva za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević
U Pleternici je održana svečana dodjela financijskih sredstava gradovima RH za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini.
Gradonačelnicima je potpisane Ugovore svečano uručiti državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić.

Prava na dodjelu financijskih sredstava ostvarilo je 15 gradova prijavitelja iz 7 županija; Beli Manastir, Belišće, Donji Miholjac, Đakovo, Grubišno Polje, Ilok, Knin, Kutjevo, Otok, Pakrac, Petrinja, Pleternica, Slunj, Valpovo te Županja.

Za provedbu Javnog poziv gradovima indeksa razvijenosti I.- IV. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini u Državnom proračunu Republike Hrvatske osiguran je ukupan iznos od 3.262.500 kn.

"Ulaganje u demografske mjere i usluge usmjerene na obitelji i djecu dugoročne su društvene investicije u najvažniji temelj našeg društva, stvarajući time uvjete i pozitivno okruženje za ostanak, ali i doseljavanje u slabije razvijene gradove", poručila je državna tajnica Josić.

Okupljenima  uvodno su se također obratile gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić te županica Požeško slavonske županije Antonija Jozić koje su zahvalile na izraženoj volji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade da se svečana dodjela održi u Pleternici i Požeško-slavonskoj županiji. Županica Jozić zahvalila je Vladi i Uredu na angažmanu i razumijevanju potreba jedinica lokalne i područne samouprave.

 

Hitovi: 74