USKLADIMO FREKVENCIJE

Nadbiskup krstio peto dijete u obitelji Drežnjak i Begović

Kategorija: /

CERNA (TU) - U nedjelju 4.ožujka 2018. u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Cerni nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić tijekom misnog slavlja u 11 sati krstio je Mariju, peto dijete u obitelji Tomislava i Ane Drežnjak iz filijale Šiškovci te Mihaela, peto dijete u obitelji Gorana i Kristine Begović iz Cerne. Koncelebrirao je domaći župnik vlč. Krešimir Jukić, a slavlje su zajednički animirali zborovi iz Cerne i Šiškovaca.

U uvodu je nadbiskup Đuro Hranić rekao: „Osobita je prigoda s ovdje okupljenom župnom zajednicom primiti u kršćansku zajednicu dvoje novokrštenika koji su peto dijete svojih roditelja.. Dragi roditelji, čestitam vam na otvorenosti daru života  i volio bih da ovaj današnji dolazak prepoznate i kao podršku Crkve vašoj otvorenosti za dar života.“

U propovijedi se osvrnuo na naviješten odlomak Evanđelja te rekao kako kršćani, blagujući kruh i vino, i sami postaju hram Božji i trgovina oko Božjeg hrama nastavlja se svaki put kad se na mjesto Isusove ljubavi, za koju je On umro na križu, stavlja netko ili nešto drugo. „U svoje ime, uime župnika, a siguran sam i uime cijele zajednice mogu čestitati ovim obiteljima što su svoju obitelj pretvorili u ozračje ljubavi. Može li se prihvaćati više djece ako nema ljubavi? Ne može… Jasno je, ako je petero djece u obitelji da svako dijete zahtjeva ljubav, žrtvu, vrijeme. Roditelji koji su otvoreni za dar života odriču se sebe, svoje komotnosti i koji put i svojega životnog standarda… Djeca se u svojoj obitelji najbolje pripremaju na vlastiti bračni i obiteljski život. Ljubav uvijek zahtjeva žrtvu, da onaj koga volim dođe u prvi plan“, neke su od misli izrečene u homiliji.

Na kraju misnog slavlja župnik Jukić zahvalio je nadbiskupu na dolasku i uime čitave župne zajednice čestitao obiteljima Drežnjak i Begović. Nakon misnog slavlja nadbiskup se susreo s obiteljima Drežnjak i Begović, a potom i s krizmanicima te g. Ljubom Boškovićem, kumom kipa zaštitnika Župe sv. Mihaela, arkanđela.

Autor: Marija Jozić

Đakovačko-osječka nadbiskupija

Hitovi: 554