USKLADIMO FREKVENCIJE

Paketi za potrebite u obje županjske župe

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

U župi sv. Nikole Tavelića i ove su godine povodom uskrsnih blagdana obradovali obitelji u potrebi, samačka domaćinstva i obitelji starijih i nemoćnih vjernika.

Naime, župljani su tijekom cijele korizme u crkvu donosili prehrambene namirnice, te je župski Caritas pripremio 40 paketa koji su ovih dana podijeljeni potrebitima. "Zahvaljujemo svim našim vjernicima koji su se odazvali pozivu i tijekom korizmenih dana donosili mnoštvo paketa koje je potom Caritas pripremio i podijelio. Hvala i tvrtkama koje su se uključile, hvala Sladorani, Slavoniji Novoj, Napretku, Bosi, trgovinama Slavonija Bošković, mljekari Novi Domil i obiteljskom gospodarstvu Močić." poručio je župnik ove županjske župe velečasni Marko Peulić. Zahvalu u ime Caritasa koji je uskrsne pakete pripremio i podijelio uputio je i član Caritasa Ivica Živković. Inače, vjernici ove županjske župe, njih 150, nedavno su imali i korizmeno hodočašće u Aljmaš i Dalj.

Volonteri Caritasa Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja iz Županje podijelili su 50 paketa humanitarne pomoći obiteljima i pojedincima u potrebi. Dio paketa podijelili su u prostoru župnog Caritasa, a teže pokretnim osobama pakete su donijeli na kućni prag. Prema riječima animatorice župnog Caritasa Ane Pejić, prehrambeni artikli s dužim rokom trajanja prikupljani su tijekom cijele korizme, a župljani su svoj prilog donosili u župu prilikom dolaska na pobožnosti Križnog puta – utorkom i petkom. Osim ovoga, darovi župljana za potrebite prikupljali su se u ponedjeljak, 26. ožujka, tijekom cijelog dana.  Animatorica Ana Pejić zahvaljuje svim donatorima, u nadi kako će ova pomoć potrebitima makar malo olakšati materijalno stanje, te zajedno sa svim volonterima Caritasa svima žele sretan i blagoslovljen Uskrs.

 

 

Hitovi: 810