USKLADIMO FREKVENCIJE

„U njega gledajte i razveselite se“

Kategorija: /
Autor: J.W.D.

Pod geslom "U njega gledajte i razveselite se" (Ps 34, 2-9), u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji održan je 15. susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije koji je okupio oko tisuću sudionika. U ime Nadbiskupijskog povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji nazočne je pozdravio povjerenik, vlč. Alojz Kovaček. Pozdravio je i vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića, gradonačelnika Županje i saborskog zastupnika Davora Miličevića, pravobraniteljicu za osobe s invalidtetom Anku Slošnjak i druge goste. Zahvalio je osobama s invaliditetom za primjer vjere koju u svojoj svakidašnjici žive i svjedoče u vremenima kada mnogi izbjegavaju svaku odgovornost i križ.

- Nismo željeli i ne želimo da naša lica budu postiđena i zato u njega, Krista, želimo gledati i trajno biti zagledani, po svim našim mukama i nevoljama, on je izvor naše radosti. Želimo ga na križu, ali i uskrsnuloga prepoznati i susresti jedni u drugima - poručio je. Svečano misno slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić.

 „Ovakvi susreti su vrlo značajni i osobama s invaliditetom puno znače. Oni se susreću u svojim župnim zajednicama, na razini nekoliko župa ako jedna župa nije u stanju to organizirati. Ujesen u svakome dekanatu, odnosno, ako je dekanat manji u dva zajedno, imamo regionalne susrete i ovaj jedan biskupijski pred kraj školske godine, koji je pomalo kruna svega rada kroz čitavu godinu i gdje se svi nađemo na biskupijskoj razini. I vidite koja je to radost i vedrina među svima. „naglasio je nadbiskup Hranić koji je župi Mučeništva sv.Ivana Krstitelja čestitao i zahvalio župniku Varoščiću. Vlč. Ivan Varoščić, župnik župe Mučeništva sv.Ivana Krstitelja zahvalio je svojim suradnicima. „Meni je drago što imam dobre suradnike s kojima sve lako obaviš. A gospođe Vesna Krtalić i Jadranka Ivkić, članice Nadbiskupijskoj povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji kao da su baš za ovo rođene i sve će učiniti da sve bude što ljepše.“ poručio je vlč. Ivan Varoščić.

Inače, tijekom druženja koje je uslijedilo nakon svečanog misnog slavlja sudjelovali su mnogi, od TS „Suton“, članova i članica gradskih KUD-ova, mladih iz VIS-a „Mir“ do Pere Galića i članova „Opće opasnosti“.

Z.Knežević

 

Hitovi: 1924