USKLADIMO FREKVENCIJE

Velika Gospa: NOVO RUHO ŠUMANOVACA U GUNJI

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

GUNJA – Trodnevna duhovna priprema koju je predvodio velečasni Ivan Benaković iz Županje, koji je na postdiplomskom studiju u Rimu je završena uoči velike svetkovine  Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.Bdijenjem uoči blagdana danas ( srijeda) program započinje od 16 do 23 sata. Tada vjernici mogu da se ispovjede. U 17 sati je prva sveta misa, a svakoj misi će prethoditi pobožnost kroz svetu krunicu. U 18,15 sati slijedi pobožnost križnog puta. U 19,30 sati je Svečana sveta misa koju predvodi monsinjor Đuro Hranić, nadbiskup Đakovačko-osječki, a u 22 sata je misa za mlade.

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije od 6 sati u jutro je prilika za ispovijed i do podne. Zornicu predvodi prečasni Josip Filipović, župnik iz Bošnjaka i dekan je županjskog dekanata. Slijede svete mise, a u 10,30 sati Svečanu svetu misu će predvoditi velečasni Krešimir Čutura, vice rektor u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu. Popodne je misa u 17,30 sati koju će predvoditi velečasni Luka Ćosić, ovogodišnji mladomisnik  iz Slavonskog Broda koji je bio na đakonskom praktikumu u Gunji. Na svetim misama će pjevati crkveni pjevački zborovi mkoje će animirati sestra Patricija iz Gunje i Župni zbor mladih Svetog Nikole Tavelića „ Eternum“ iz Županje.

Hodočasnici će biti ugodno iznenađeni dijelom završenih radova iz projekta „ Novo ruho Šumanovaca“ koje je osmislio župnik i upravitelj svetišta velečasni Ivan Živić s ciljem da se na dostojan način obilježi 650 godina Marijanskog svetišta Šumanovci, računa se da će projekt biti završen 2020., a obljetnica 2023. Za sada je obnovljena kapelica – crkva koja će 2022 godine proslaviti 200 godina postojanja i u koju su sahranjeni neki svećenici iz Cvelferije. Foto SB Stjepan Bogutovac

Hitovi: 403