USKLADIMO FREKVENCIJE

Svečano misno slavlje u povodu 300 godina župe Drenovci

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

DRENOVCI – Župna crkva svetog Mihaela arkanđela uDrenovcima svečano ukrašena, prigrlila je u brojne vjernike,svećenike, ministrante i ako njena unutrašnjost nije završena.Vrhunac proslave bilo je Svečano misnom slavlje koje su predvodili nadbiskup metropolit, mons. Đuro Hranić i nadbiskup u miru mons. dr Marin Srakić, a koncelebriralo je 12 svećenika. Tijekom mise pjevao je crkveni zbor župe Drenovci pod ravnanjem sestre Patricije. Djevojke i mladići odjeveni u narodne nošnje prinosili su darove-plodove zemlje, jer je ovo bila i zahvalna nedjelja. Na misnom slavlju je bio i Božo Galić, župan VSŽ, Jakša Šestić, načelnik Općine Drenovci, Andrija Matić, predsjednik Duhovnoh hrašća udruge vjere i kulture i brojni gosti. Nadbiskup mons. Đuro Hranić je u svojoj propovijedi naglasio: „ Ovdje imamo krasne, plemenite, radne ljude, ali i odljev stanovnika.

Najveći problem ovih župa je demografska slika- demografsko pitanje. Ističem primjer ove župe koja je imala dva vjenčanja, 16 krštenja i 40 sprovoda. Ovo su teška pitanja, i danas kada slavimo visoku obljetnicu, koja nas čine zabrinutim za budućnost. Pozivam sve Cvelferke i Cvelfere da budu otvoreni za dar života. Ako nemamo djece uzalud nam stanovi, obnova crkve, zgrade, ako to sve ostaje pusto i prazno.“ Nadbiskup je posebno izdvoji i kazao „ Odgovornost je Vlasti na državnoj razini da učini sve kako bi se ovdje otvorila radna mjesta. Istina, svi ne mogu živjeti od zemlje. Ovdje se mora poljoprivredno prerađivačka industrija otvoriti.“ Kazao je mons. Đuro Hranić.

Potom je uručio priznanje Nadbiskupije mladom i ambicioznom župniku drenovačko- račinovačkom Željku Šimiću za ono što je učinio i što čini u ove dvije župe. Vjernici su imali prigodu da imaju razgovore ugodne sa nadbiskupima i svećenicima. Tako je proteklo uz zajedničku molitvu zahvala na 300 godina svjedočenja vjere u Drenovcima u najstarijoj župi u Cvelferiji „ majci“ ostalih župa ovog dekanata.
Hitovi: 312