USKLADIMO FREKVENCIJE

Pasija u Županji

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

 

U župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u nedjelju, 26. ožujka, župa sv. Petra apostola iz Zaprešića i udruga "Stepinčeva oaza mira", uprizorit će Kristovu muku i županjskim vjernicima vjerno prikazati zadnje, dramatične trenutke Isusova života.

Isusova muka, njegova patnja i trpljenje na križu za sve ljude svijeta nadahnula je članove Stepinčeve oaze mira i župljane prve zaprešičke župe da svojim primjerom pokažu drugima kako odricanje i križ imaju smisla i vode k spasenju. Zaprešićka Pasija u Županji počinje u 15 sati u crkvi na otvorenom, a potom će križni put biti Velikim krajem do podno savskoga nasipa, najavio je vlč. Krunoslav Karas, župnik župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Zahvalio je župljanima koji će u svoje domove primiti goste iz zaprešića. Pasija će u ovoj župi biti povodom 300.te obljetnice župe.

Zbog uprizorenja Kristove muke u vremenu od 14,00 do 18,00 sati za odvijanje cestovnog prometa zatvorit će se slijedeći dijelovi ulica:

ulica Veliki kraj od raskrižja s ulicom Josipa Jurja Strossmayera do raskrižja s ulicom Stjepana Grubera,ulica Mladena Pozajića od raskrižja s ulicom Veliki kraj do raskrižja s ulicom Stjepana Grubera,dio ulice Ilirskog preporoda od raskrižja s ulicom Veliki kraj do raskrižja s ulicom Zrinskih i Frankopana, odvojak ulice Veliki kraj kod kapelice na Gradskoj šetnici, a koji sjeverno vodi prema rijeci Savi

Prometovanje vozilima bit će omogućeno okolnim ulicama i prometnim pravcima uz regulaciju prometa privremenom prometnom signalizacijom i uputama policijskih službenika.

Iz Upravnog  odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove grada Županja mole građane koji će u tom vremenu imati potrebu korištenja vozila, da prije zatvaranja navedenih ulica za cestovni promet izvrše preparkinje vozila u dijelove Grada koji nisu obuhvaćeni privremenom zabranom prometovanja.

  

Hitovi: 1372