USKLADIMO FREKVENCIJE

Misa usred županjskih polja

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Danas je blagdan sv. Ilije proroka, a vjernici obje županjske župe tradicionalno su rano jutros pošli do kapelice sv. Ilije u blizini tvrtke Same Deutz Fahr Žetelice, gdje je nakon okupljanja i služena sveta misa.

Vjernici župe sv. Nikole Tavelića, predvođeni župnikom vlč. Markom Peulićem, okupili su se u 6 sati kod župne crkve i u procesiji pošli do kapelice sv. Ilije. Vjernici župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, predvođeni župnikom vlč. Krunoslavom Karasom, također su se okupili u 6 sati, ali kod kapelice sv. Antuna na raskrižju Gundulićeve i Gajeve ulice, te su također u procesiji pošli do kapelice sv. Ilije, gdje je po dolasku vjernika iz obje županjske župe, slavljena sveta misa.

Slaviti svetu misu kod kapelice svetog Ilije, usred županjskih polja, tradicija je među vjernicima Županje, istaknuo je vlč. Marko Peulić, župnik župe sv. Nikole Tavelića, čiji je mješoviti zbor na čelu sa časnom sestrom Mihaelom animirao ovu posebnu, rano jutarnju svetu misu. A brojni vjernici iz obje županjske župe, koji danas slave imendan, pobrinuli su se za osvježenje za sve nazočne ovom posebnom događaju.

 

 

 

 

 

Hitovi: 1344