USKLADIMO FREKVENCIJE

Program WiFi4EU

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Europska komisija u okviru programa WiFi4EU želi promicati uvođenje besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima diljem Europe, kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji.

Proračun programa WiFi4EU iznosi 120 milijuna EUR za razdoblje 2017. – 2019., te je namijenjen tijelima javnog sektora, a to su najčešće lokalne općine, knjižnice, zdravstvene ustanove itd.
 Europska komisija objavila je rezultate prvog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava  odnosno dobitnike vaučera za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi „WiFi4EU“, koji je trajao od 7. do 9. studenoga 2018. Odabrano je 2.800 gradova i općina kojima će se dodijeliti vaučeri WIFI4EU, a svaki je vrijedan 15.000 eura. Iz Republike Hrvatske, na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih su 224 osvojile vrijednosne kupone u iznosu od 15.000 eura, ukupne vrijednosti 3,36 milijuna eura. S područja Vukovarsko-srijemske županije vaučer će dobiti 16 općina i gradova, među kojima i Grad Županja. Nadalje, što se tiče područja županjske Posavine, vaučere će dobiti i općine Babina Greda, Bošnjaci, Cerna, Gradište i Drenovci.

 

 

Hitovi: 1022