USKLADIMO FREKVENCIJE

Mediji su mrak

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Vestigia - skupina za proučavanje klasičnih jezika, kulture i filozofije Gimnazije Županja organizirala je sinoć 4. gimnazijsku tribinu pod nazivom Mediji su mrak.

Gost-predavač je bio autor poznatih dokumentarnih TV serijala Mjenjačnica, Svlačionica, Koledžicom po svijetu, Hrvatski velikani i Najveće svjetske fešte, redatelj i umjetnik  Robert Knjaz. Govorilo se o brojnim pitanjima, a tribini je nazočio veliki broj zainteresiranih, kako srednjoškolaca, tako i građana Županje i okolice svih dobnih skupina. Profesor Marko Markoljević, voditelj skupine Vestigia u Gimnaziji Županja u izjavi za program HRŽ-a je naglasio kako su dugo pripremali ovu tribinu na koju su željeli pozvati gosta, te su tražili, dodao je, stručnjaka za medije. "Drago nam je što je Robert Knjaz prihvatio biti gost-predavač i što je pronašao vremena za dolazak u Županju." rekao je prof. Markoljević koji je pozdravljajući brojnu publiku u Amfiteatru Gimnazije odao i tajnu: Robert Knjaz je za dolazak u Županju tražio samo jednu pravu slavonsku večeru!

A gost predavač Robert Knjaz publiku je oduševio jer kroz zanimljivu prezentaciju vlastitih emisija i doživljaja na brojnim snimanjima potaknuo je i publiku na pitanja i raspravu. U izjavi za naš program osvrnuo se na brojne medije koji su uvijek bili svojevrsni prozor u svijet te uspoređujući nekadašnje i sadašnje razlike u medijima poručio kako se iz Županje mogu, zahvaljujući modernim tehnologijama, odaslati brojne poruke:"Kada sam ja počeo s televizijom kamere su bile drvene i imale su 2 tone, morao si imati studio od 1000 kvadrata...šalim se i malo karikiram, ali danas svatko može imati studio u svome domu." rekao je Knjaz i nastavio: "Mladi su danas tisuću puta informiraniji i medijski pismeniji nego što smo mi bili, a da ne govorimo da iz Županje možeš nešto napraviti što će vidjeti cijeli svijet. To bih i volio, da se ljudi ohrabre, da se ne stide sami sebe nego da budu originalni, ludi i jedinstveni i da probaju nešto iz Županje napraviti za cijeli svijet.!" poručio je Robert Knjaz.

Vestigia - skupina za proučavanje klasičnih jezika, kulture i filozofije Gimnazije Županja ovom je tribinom pod nazivom "Mediji su mrak" doista priredila pravi društveni događaj i iznova potvrdila da se u Županji ima što za reći. I da mladi, u ovome slučaju srednjoškolci, znaju kako kreirati vlastitu budućnost, odgovorno, savjesno i nadasve kvalitetno.

Hitovi: 1038