USKLADIMO FREKVENCIJE

Predstavljeni rezultati projekta "Upoznajmo Europu zajedno"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U Poljoprivredno poduzetničkom inkubatoru u Drenovcima održana je završna konferenciju projekta „Upoznajmo Europu zajedno“, čiji je nositelj Lokalna akcijska grupa "Šumanovci".

Tema završne konferencije bila je predstavljanje ostvarenih rezultata projekta. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova i sredstvima LAG-a „Šumanovci“. O projektu je prvo govorio Stjepan Abramović, predsjednik LAG-a "Šumanovci", a rezultate projekta "Upoznajmo Europu zajedno" predstavila je upraviteljica LAG-a "Šumanovci" Verica Mušić.

"Ukupna vrijednost projekta je 99.331,36 kuna. Cilj projekta je informirati javnost o EU, članstvu RH u EU, o donesenim odlukama koje utječu na kvalitetu života, na jednake mogućnosti i ravnopravnost građana članica EU, informirati o pravima i obvezama koje proistječu iz članstva RH u EU, te prednostima koje se pružaju hrvatskim građanima kao građanima EU", istaknula je Verica Mušić.

Ciljane skupine su bili predstavnici jedinica lokalnih samouprava, djeca i mladi iz osnovnih škola, poduzetnici , nezaposlene osobe i zainteresirano stanovništvo. Krajnji korisnici projekta su predstavnici civilnog, gospodarskog i javnog sektora, te stanovništvo LAG područja( Grad Županja, općine Štitar, Bošnjaci, Vrbanja, Drenovci i Gunja).

Partner na projektu je bila Udruga mladih Općine Drenovci, a aktivno su se uključili i volonteri.

"Uspjeli smo ostvariti sve ciljeve koje smo si zadali, odnosno informirati mlade i djecu o EU, prednostima i kako aktivno sudjelovati u društvu. Održali smo predavanja i radionice po školama vezano za EU, a isto tako smo imali i dvije predstave koje su bile vezane za Europski dan jezika u Drenovcima i Županji, gdje je bio jako dobar odaziv, što znači da učenika zanima ta tema. Proveli smo edukacije poduzetnika, nezaposlenih osoba i poljoprivrednika , potaknuli smo ljude da se što više informiraju o EU fondovima i kako iskoristiti taj dio sredstava, a imali smo i okrugle stolove s predstavnicima lokalne samouprave," istaknula je među ostalim Verica Mušić. Naglasila je kako su radili i evaulacijske upitnike prvenstveno s djecom , gdje su oni u 90 posto upitnika u odgovoru naveli kako žele još više takvih aktivnosti. Pokazali su interes za stvari koji su izvan okvira koji uče na nastavi, istaknula je Verica Mušić.

Hitovi: 825