USKLADIMO FREKVENCIJE

Obavijest oko gužvi na MCGP Bajakovo

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
 

Vezano na okolnosti dužeg čekanja autobusa na graničnom prijelazu Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku,Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćava:

Uvidom u elektronske evidencije utvrdili smo kako je promet tijekom cijeloga jučerašnjeg dana bio jakog intenziteta, osobito u večernjim i noćnim satima.

Zbog pojačanog priljeva autobusa, hrvatska granična policija otvorila je dodatne trake za autobuse te se granična kontrola obavljala na 6 kolničkih traka za autobuse. U vremenu od 19 do 7 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku 86 autobusa je prošlo graničnu kontrolu. Niti jedan vozač nije se žalio na vrijeme čekanja ili proceduru, a policijski službenici su kontrolirano puštali putnike iz autobusa da mogu otići u toalet, i istovremeno kontrolirali da se putnici iz autobusa ne kreću po graničnom prijelazu, prvenstveno zbog njihove sigurnosti, ali i ometanja prometa vozila i drugih putnika.Iz svega navedenog vidljivo je da su policijski službenici iskoristili sve organizacijske mogućnosti koje su im na raspolaganju po pitanju otvaranja dodatnih traka, a pritom poštivajući obavezu provedbe sustavnih provjera na vanjskoj granici sukladno Uredbi (EU) 2017/458 Europskog parlamenta i Vijeća od 15. ožujka 2017. o izmjeni Uredbe (EU) 2016/399 u pogledu jačanja kontrola provjerom u relevantnim bazama podataka na vanjskim granicama svakog pojedinog putnika, bez iznimke.Navodi pojedinaca o diskriminatornom postupanju hrvatske policije, odnosno namjernom produžavanju vremena za obavljanije granične kontrole prema bilo kojoj kategoriji putnika su neprihvatljivi i nerealni.

 
Hitovi: 721