USKLADIMO FREKVENCIJE

Informiranje o mogućnostima korištenja potpora za zapošljavanje

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Grad Županja i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vinkovci organizirali su danas u vijećnici Grada sastanak, na kojem su se nazočni ravnatelji gradskih poduzeća i ustanova, tvrtki i obrtnika s područja Grada mogli informirati o mogućnostima zapošljavanje uz pomoć mjera aktivne politike zapošljavanja i programa sufinanciranih iz Europskih fondova, kao i trendovima na tržištu rada i potreba gospodarstvenika . Sastanku je nazočio Dražen Jerković, predstojnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vinkovci,a mjere je prezentirala Iva Barbarić, zaposlena u Odsjeku aktivne politike mjera zapošljavanja HZZ-a Područnog ureda Vinkovci.

"Cilj je prije svega upoznati poslodavce sa županjskog područja s mogućnostima korištenja potpora aktivne politike zapošljavanja. Poslodavci jesu upoznati s većinom potpora, međutim imamo nekih koje možda nisu dovoljno zastupljene na tržištu rada , te koristimo ovakve prilike za prezentacije", kazao je Dražen Jerković.

" Na županjskom području mjere aktivne politike zapošljavanja se jako dobro koriste, prije svega mjera samozapošljavanja. Malo slabije se koriste mjere za osposobljavanje na radnom mjestu i usavršavanje na radnom mjestu i pozvao bih poslodavace da razmisle o korištenju ovih potpora.To su novije mjere koje do sada nisu bile na tržištu", kazao je Jerković.

Na županjskom području trenutno je evidentirano 2.500 nezaposlenih osoba.

 

Hitovi: 431