USKLADIMO FREKVENCIJE

SOS dječje selo Ladimirevci proslavilo rođendan

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

SOS Dječje selo Hrvatska pruža brižan dom za 240 djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a proteklog vikenda obilježili su 22. rođendan svog SOS Dječjeg sela Ladimirevci.  Proslava u Selu upotpunjena je prigodnim poklonom djeci – otvorenjem projekta SOS Olympics i novog vježbališta na otvorenom.

„Ovom proslavom slavimo sve uspjehe naše djece i mladih osoba koje postižu svakoga dana. Sigurnost, ljubav i poštovanje za svako dijete vizija je koju ostvarujemo stručnim i predanim radom svih zaposlenika, čemu najveći doprinos daju SOS mame, SOS tete i odgajatelji“, istaknuo je Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci povodom 22. rođendana.

Cilj projekta SOS Olympics je uključiti djecu iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci u sportske aktivnosti te ih učiti  disciplini, toleranciji i olimpijskim vrijednostima. Uz radionice pod vodstvom stručnjaka s Odsjeka za kineziologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku djeca će savladati pravilno vježbanje na vanjskim spravama koje su osigurane projektom, a pokažu li se novi sportski talenti nastojat će se omogućiti stipendije za treniranje željenog sporta u lokalnoj zajednici.

SOS Olympics projekt je Marije Lozančić, mlade izabrane predstavnice Međunarodnog olimpijskog odbora, financiran kroz Young change makers program MOO-a, a SOS Dječje selo Ladimirevci partner je projekta.

„Potaknuta pričama o teškim počecima i uspjesima naših nogometaša nakon Svjetskog prvenstva pokrenula sam projekt,a želja mi je da djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci imaju priliku od nekud krenuti, trenirati uz stručno znanje i na koncu uspjeti. Ovo je tek početak i nadam se nadogradnji, kako sportskog parka, tako i cjelokupnog projekta u smjeru stipendiranja talentirane djece.“ izjavila je idejna začetnica projekta Marija Lozančić.

Direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci Zoran Relić zahvalio se svim prijateljima koji na različite načine od donacija do volonterskog rada, podržavaju obiteljski koncept skrbi SOS Dječjeg sela Ladimirevci i pomažu  u oblikovanju budućnosti djece i mladih, a posebno Mariji Lozančić i projektu SOS Olympics na prigodnom poklonu.

 

Hitovi: 579