USKLADIMO FREKVENCIJE

Izložba i predstavljanje projekta "Lajkaj različitost, šeraj toleranciju!"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U okviru projekta "Lajkaj različitost, šeraj toleranciju!", Udruga B.a.B.e. provodi radionice za učenike i učenice osnovnih škola na temu prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja.

Prve radionice održane su učenicima i učenicama prvog razreda Tehničke škole Županja i učenicima osmog razreda Mijata Stojanovića u Babinoj Gredi.

Cilj projekta "Lajkaj različitost, šeraj toleranciju!" je omogućiti djeci i mladima da izvan redovitog odgojno-obrazovnog sustava steknu znanja o vršnjačkom nasilju i vještine nenasilnog rješavanja sukoba te usvoje primjerena stajališta o samom problemu. Korisnici/e projekta su učenici/e dvije osnovne i dvije srednje škole s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupno će biti održano 14 edukativnih i četiri kreativne radionice. Po završetku ciklusa radionica, likovni i pisani radovi učenika/ca na temu vršnjačkog nasilja, nenasilja i tolerancije, bit će izloženi na izložbi u Vukovaru i u Županji, a najbolje radove očekuju i vrijedne nagrade. Izložba će u u Županji biti u petak, 14. lipnja u Gradskoj knjižnici u 10,30 sati. Cilj izložbe je predstavljanje projekta i širenje svijesti donositelja odluka i šire javnosti o značaju borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

 

 

Hitovi: 871