USKLADIMO FREKVENCIJE

USPJEŠNO PROVOĐENJE PROJEKTA „PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA GRAD ŽUPANJA“

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić


Projekt „Program zapošljavanja žena Grad Županja“ koji je sa provedbom započeo 1. prosinca 2017. godine, pomaže u rješavanju dva temeljna prioriteta: zapošljavanje teže zapošljivih žena i žena sa nižom razinom obrazovanja te povećanje razine kvalitete života za osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju.

Zaposlenice projekta su iznimno zadovoljne poslom koji vrijedno obavljaju. Osim zapošljavanja, provedbom projekta im je osigurana i edukacija koju su sve zaposlenice u prvim mjesecima provedbe projekta uspješno završile, te svoje znanje mogu svakodnevno primjenjivati. Pomoć im je osigurana i nabavom bicikala kako bi im obilazak korisnika bio lakši.

Trenutno se 50 zaposlenica brine za 360 krajnjih korisnika. Broj krajnjih korisnika nam je odličan pokazatelj o tome kako naše vrijedne žene dobro obavljaju svoj posao. Od početka provedbe projekta traži se usluga više te i dalje pristižu nove prijave za ovom vrstom usluge. Odnos između zaposlenica i korisnika jako brzo preraste u prijateljstvo, koje će, vjerujemo, potrajati i nakon provedbe projekta. Često se dogodi da su upravo zaposlenice jedine osobe koje su taj dan obišle naše korisnike, budući da ih veliki broj živi sam. Lijepa riječ, osmijeh na licu te pomoć koju dobiju krajnjim korisnicima puno znače i uvelike im olakšavaju životne nedaće sa kojima se svakodnevno susreću. Osim pružanja usluge potpore i podrške, krajnjim korisnicima su također osigurani paketi na mjesečnoj razini u kojima su higijenske potrepštine i sredstava za čišćenje, ovisno o potrebama.

Provedba projekta traje do 31. svibnja 2020. godine, a zaposlenice rade do kraja veljače 2020. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Grad Županja, koji je nositelj projekta, zadovoljan je promjenama u društvu koje su uslijedile provedbom projekta. Osim zapošljavanja velikog broja žena, uvelike se poboljšao odnos prema osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju koji su, nažalost, često bili nepravedno zapostavljeni.

Hitovi: 495