USKLADIMO FREKVENCIJE

Energetska obnova zgrade Gradskog društva Crvenog križa Županja

Kategorija: /

 

Već više od dva mjeseca provode se radovi na Energetskoj obnovi zgrade Gradskog društva Crvenog križa Županja , Dr. Franje Račkog 30b .

Gradsko društvo Crvenog križa Županja je 16. studenog 2018. s Ministarstvom Graditeljstva i prostornog uređenja (Posredničko tijelo razine 1 ) te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Posredničko tijelo razine 2) sklopilo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ugovorom su Gradskom društvu Crvenog križa Županja dodijeljena bespovratna sredstva u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Energetska obnova zgrade Gradskog društva Crvenog križa Županja .

Projektom energetske obnove financirane su aktivnosti izrade projektne dokumentacije, radovi na energetskoj obnovi zgrade, usluga stručnog nadzora građenja, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon energetske obnove, upravljanje projektom i administracija te usluga promidžbe i vidljivosti.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 624.386,30 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 395.878,51 kn, a dolaze iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ostatak iznosa je na sebe preuzelo Gradsko društvo Crvenog križa Županja, kao korisnik projekta. Gradsko društvo Crvenog križa Županja se prijavilo na Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnog društva ugovorenih u okviru programa Europske unije i inozemnih fondova za 2018. godinu, koji je raspisan od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ugovorom koji je potpisan 21. siječnja 2019. godine Gradskom društvu Crvenog križa Županja je odobreno do 91.403,12 kn sufinanciranja za projekt energetske obnove, čime se vlastiti udio sufinanciranja značajno smanjio.

Radovima na energetskoj obnovi će se povećati toplinska zaštita vanjskoga zida, povećati će se toplinska zaštita stropa i poda prema negrijanom prostoru te će se zamijeniti vanjska stolarija. Navedenim radovima će se ostvariti ušteda toplinske energije u iznosu od 56,15 % u odnosu na stanje prije energetske obnove. Završetak radova se očekuje do kraja rujna 2019. godine , a završetak cijelog projekta do studenog 2020. godine, doznali smo od Marije Dugalić, ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Županja.

 Stručnu pomoć u pripremi, kao i u provedbi projekta pružila tvrtka EKOSUSTAV d.o.o. iz Vukovara . Radove na energetskoj obnovi provodi Zajednica ponuditelja: „ZO GIPS-BAU iz Županje i Obrt „Bakrovod“ iz Žuapnje , dok stručni nadzor provodi tvrtka „Dom na kvadrat d.o.o.“ iz Županje.

Hitovi: 526