USKLADIMO FREKVENCIJE

" Aktivni u zajednici"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U Županji je u organizaciji ženske Udruge Žir Županja u Gradskoj knjižnici Zaklada Slagalica predstavila program „Aktivni u zajednici“, koji se provodi u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva na području 5 županija: Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

U suradnji s ključnim dionicima lokalne zajednice, kroz navedeni program se planiraju riješiti konkretni problemi koje su upravo ti dionici istaknuli kao relevantne za njihovu zajednicu. Zaklada u suradnji s civilnim, poslovnim i javnim sektorom detektira potrebu i potiče kulturu davanja u općekorisne svrhe kako bi se prikupila sredstva potrebna za rješavanje navedene potrebe te povećao društveni kapital u zajednici. Projekt je predstavila Jelena-Gordana Zloić, voditeljica Odjela za ugovaranje i dodjelu financijskih potpora Zaklade Slagalica.

Putem predstavljanje ovoga programa i edukacije o društvenom kapitalu i filantropiji te društveno odgovornom poslovanju zajedno sa dionicima u lokalnoj zajednici detektiraju se potrebe te se zajedničkim aktivnostima pristupa njenom rješavanju.

Kroz ovaj se program , sinergijom triju sektora – civilnog, javnog i poslovnog, nastoje riješiti konkretni problemi u pojedinoj lokalnoj zajednici.

Hitovi: 361