USKLADIMO FREKVENCIJE

„ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“ in memoriam: Miroslav Tunjić

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
U sklopu Projekta, u četvrtak, 12. prosinca 2019. s početkom u 12 sati u Velikoj vijećnici grada Županje, u zajedničkoj organizaciji Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave vukovarske-srijemske, grada Županje i odgojno-obrazovnih ustanova sa županjskog područja, održat će se tematski program s ciljem poticanja mladih na osobni angažman odnosno aktivizma u izgradnji kulture dijaloga, tolerancije i međusobnog uvažavanja.
U sjećanje da se više nikada ne ponovi, podsjetiti ćemo se na tragični događaj nasilnog stradavanja mladića Miroslava Tunjića. Miroslav Tunjić bio je žrtva vršnjačkog nasilja, i u spomen na njega i na sve žrtve vršnjačkog nasilja, planiran je edukativno-preventivni program u kojem se mladi osobno angažiraju u promicanju kulture nenasilja.
Ovo je ujedno centralno događanje Nacionalnog preventivnog programa „Živim život bez nasilja“ kada se, uz poticaj mladih na angažman u izgradnji ozračja nenasilnog okruženja, ujedno organizira prigodna dodjela nagrada „Promotori nenasilja“, u kojem sudjeluju učenici osmih razreda osnovnih škola i učenici prvih razreda srednjih škola sa županjskog područja. Tematski program edukativnog je karaktera; predstavlja mozaik raznih preventivnih aktivnosti u interakciji s ciljanom publikom i nezaobilaznom javnom podrškom „promotoricama i promotorima nenasilja“ odabranima od njihovih vršnjaka.
Također, u okviru programa mladi će posjetiti Postaju granične policije Županja u čijem će prostoru pogledati postav „Sobe sjećanja“, a cijelom događaju će podršku svojim sudjelovanjem pružiti i članovi uže obitelji tragično preminulog Miroslava Tunjića.
 

 

Hitovi: 526