USKLADIMO FREKVENCIJE

Županjci se predstavili na Božićnom koncertu u Sarajevu

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
Kao nekad pred Božić , tradicionalni je koncert koji se svake godine održava u Sarajevu.
Ove godine održan je 20. jubilarni koncert, a već više od deset godina sudionici na ovoj manifestaciji su i Županjci, odnosno Turistička zajednica Županje sa izlagačima i ponudom. Glazbeno-scenski spektakl «Kao nekad pred Božić» osmišljen je kao kulturni projekt od državnog značaja, na kojem sudjeluju izvođači iz svih dijelova BiH i Hrvatske, predstavljajući božićnu tradiciju i običaje na ovim prostorima. Smotra je posvećena najvećem katoličkom blagdanu Božiću. I ove, kao i prethodnih godina, posjetitelji su mogli uživati u izvedbama božićnih pjesama popularnih estradnih izvođača, zborova, folklornih i tamburaških skupina iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Program je prilagođen glazbenim ukusima i afinitetima svih generacija i, naravno, prožet božićnim motivima i običajima, kao dijelovima sveukupne kulture i tradicije bosanskohercegovačkih katolika.
I ove godine organizatori Udruga „Facultas za prosperitet mladeži“ i Udruga „Libertas“ iz Sarajeva ponudili su jedinstven festival i kvalitetan kulturni sadržaj, u kojemu su svi uživali.
" Drago nam je da je već 20 godina ova ideja zaživjela, da je ovaj Festival rastao iz godine u godinu. I sto tako da nastavljamo s našim prijateljima realizirati ovaj projekt i ovu lijepu priču. Već godinama tu je , uz podršku gradonačelnika Davora Miličevića Turistička zajednica Županje , koji nam prezentiraju i donose taj ugođaj Slavonije. Nastavit ćemo njegovati i dalje tu ideju i hrvatsku katoličku tradiciju BiH-a; rekao nam je Mario Pejić, idejni začetnik i organizator Festivala.
Hitovi: 563