USKLADIMO FREKVENCIJE

Svečana dodjela uvjerenja u sklopu projekta Zaželi

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
"Današnji događaj od iznimne je važnosti za sve, a posebno za žene koje su zaposlene u projektu Zaželi “Program zapošljavanja žena u Cerni, Gradištu i Gunji”.Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i usmjeren je na 49 teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja iz Cerne, Gradišta i Gunje. Jedna od aktivnosti ovog projekta jeste obrazovanje i osposobljavanje za zanimanje njegovateljica starih i nemoćnih osoba čime će steći javnu ispravu o obrazovanju. To će uvelike utjecati na njihovu radnu aktivaciju te na povećanje njihove zapošljivosti," istaknula je Darija Pušeljić, voditeljica projekta.Kako bi stekle javnu ispravu o obrazovanju, žene su bile obvezne odslušati teoretski dio i vježbe koje je provodilo Učilište Otok iz Otoka te odraditi praktični dio nastave koji je odrađen u dva doma za stare i nemoćne osobe, Eurovita u Županji i Svjetlost u Gradištu.
Tijekom obrazovanja za zvanje njegovateljice, žene su uz nastavu i praksu obilazile i krajnje korisnike kojih je 320.
U općini Cerna zaposleno je 11 žena i one obilaze ukupno 81 korisnika. U općini Gradište je zaposleno 10 žena koje obilaze ukupno 62 korisnika, dok su u općini Gunja zaposlene 24 žene koje obilaze ukupno 177 korisnika.
"Žene su svojim trudom, radom i nesebičnim zalaganjem doprinijele boljem i kvalitetnijem životu krajnjih korisnika, a povećale su i svoja znanja i vještine te zapošljivost nakon završetka projekta", zaključila je Darija Pušeljić.
Pozdravnu riječ uputila je i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Županja gospođa Terezija Nemetz.
Sve nazočne pozdravio je i dr. Mato Karalić, županijski predsjednik Crvenog križa , te Kata Lukić, ravnateljica Učilišta Otok. Nakon toga uslijedila je svečana dodjela uvjerenja. U ime zaposlenih žena u projektu Zaželi nazočnima se obratila Angela Brčina,a potom Marija Dugalić, ravnateljica GDCK Županja , koja je svim ženama uputila iskrene čestitke na stečenom zvanju te im zaželjela puno uspjeha u daljnjem radu.
Hitovi: 914