USKLADIMO FREKVENCIJE

S obzirom na povećan broj zaraženih osoba korona virusom kao i broja građana u samoizolaciji Nacionalni stožer civilne zaštite je na prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite za Vukovarsko-srijemsku županiju uveo nužne epidemiološke mjere u trajanju od 14 dana. Donesene mjere počinju se primjenjivati od sutra, 30.rujna.
Određeno je da se na svim okupljanjima gdje je prisutno više od 50 osoba obvezno vodi evidencija prisutnih s osnovnim informacijama, odnosno upisuje se ime, prezime i broj telefona prisutnih osoba, na svim društvenim i javnim okupljanjima obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je i nošenje maski za lice ili medicinskih maski.
Potom organizatori sportskih natjecanja obvezni su osigurati uvjete za održavanje natjecanja uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a sportska natjecanja u zatvorenim prostorima mogu se održavati samo bez prisustva gledatelja, prilikom ulaska u javne ustanove stranke su obvezne nositi masku za lice ili medicinsku masku te dezinficirati ruke, u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavlja djelatnost trgovine i ustanovama koje obavljaju javnu djelatnost obvezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.
Iz Stožera dolazi i preporuka umirovljenicima da ne odlaze na organizirana putovanja te da ne sudjeluju na organiziranim okupljanjima većeg broja osoba, kao i preporuka ograničavanja izlazaka korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi, osim iz medicinskih ili drugih opravdanih razloga sukladno procjeni nadležne osobe koja rukovodi ustanovom ili objektom smještaja.
Uvedena je i zabrana posjeta korisnicima domova za starije i nemoćne osobe, ali se odnosi samo na Vinkovce. Iz Nacionalnog stožera javili su i da su zadužili stožere jedinica lokalne samouprave za pojačani nadzor propisanih epidemioloških mjera.
Hitovi: 441