USKLADIMO FREKVENCIJE

Od početka pandemije naša županija danas bilježi rekordan broj oboljelih

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić
U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 88 novih pozitivnih osoba na COVID-19(28 osoba iz Vinkovaca, 7 iz Vukovara, 4 iz Bogdanovaca, 4 iz Borova, 4 iz Jarmine, 3 iz Županje, 3 iz Nuštra, 2 iz Otoka, 2 iz Ilače, 2 iz Ivankova te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Bošnjaka, Cerića, Cerne, Donjeg Novog Sela, Drenovaca, Gradišta, Lipovca, Markušice, Negoslavaca,  Nijemaca, Novih Mikanovaca, Opatovca, Posavskih Podgajaca, Rokovaca, Soljana,  Starih Jankovaca, Strošinaca, Šarengrada, Tordinaca, Tovarnika, Trpinje, Vođinaca, 5 sa boravištem izvan županije jedna osoba iz druge županije sa boravištem u našoj županiji). U posljednja 24 sata čak 3 osobe su preminule.
Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivan 31 radnik iz sustava zdravstva  (10 liječnika, 15 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 4 nezdravstvena radnika).
U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 47 radnika (14 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnik i 11 nezdravstvenih radnika).
Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 6 nastavnika i 15 učenika. U samoizolaciji se nalazi 31 nastavnik i 314 učenika.
Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1.808, od kojih je 1.398 osoba izliječeno, a ukupno je 23 preminule osobe. Trenutno je u županiji 36 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 263 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 16.680. U samoizolaciji na području županije je 776 osoba,. Broj oboljelih od jučer do danas je gotovo duplo veći, što je evidentan pokazatelj kako i u našoj županiji broj oboljelih od COVID 19 bolesti naglo raste. Iz Županijskog civilnog stožera naše županije i danas apeliraju na sve žitelje županije da se strogo pridržavaju propisanih mjera, jer trenutna situacija ne ide u dobrom smjeru. Županija Vukovarsko srijemska danas je zabilježila rekordan broj oboljelih , najveći od početka epidemije sa čak tri preminule osobe.
Hitovi: 359