USKLADIMO FREKVENCIJE

Zahvalnice za volontere

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
U okviru obilježavanja Tjedna Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (od 8.do 15. svibnja) 11. svibnja je u Gradskoj vijećnici Županja organizirana dodjela zahvalnica volonterima GDCK Županja koji su sudjelovali u aktivnostima na potresom pogođenim područjima. Volonterima su se zahvalili i obratili Marija Dugalić, ravnateljica županjskog Crvenog križa, predsjednica GDCK Terezija Nemetz i gradonačelnik Davor Miličević. Za iskazanu humanost i solidarnost prema stanovništvu pogođenih područja zahvalnice je dobilo 23 volontera, u ime kojih se zahvalio volonter Vlado Puhek.
Također, GDCK uručilo je zahvalnicu Gradu Županji i Domu za starije i nemoćne osobe Svjetlost Gradište na pruženoj materijalnoj pomoći.
Naime od 31. prosinca 2020. godine do kraja travnja 2021. godine 23 volontera Gradskog društva Crvenog križa Županja su svojim djelovanjem na potresom pogođenim područjima Petrinje, Siska, Gline i Hrvatske Kostajnice ostvarili ukupno 3.240 volonterskih sati tijekom 14 smjena mobilnih timova. Volonteri su radili na različitim volonterskim pozicijama; zaprimanje, sortiranje i distribucija humanitarne pomoći, podjela gotovih obroka, pružanje psihosocijalne podrške stanovništvu, logistika i administracija.
"Smatramo ovo zaista velikim poslom te ovim putem još jednom zahvaljujemo svim volonterima na uloženom slobodnom vremenu i trudu kako bi pomogli stanovništvu u potrebi", ističu u Gradskom društvu Crvenog križa Županja.
Hitovi: 160