USKLADIMO FREKVENCIJE

Koju stolariju odabrati

Kategorija: /
Kada razmišljamo o odabiru stolarije za stambeni ili poslovni prostor, najviše pažnje trebamo posvetiti tome koja vrsta stolarije je najučinkovitija u borbi protiv neželjenih UV zraka i sunčeve topline.
Odnosno, tome koja vrsta stolarije osigurava idealne uvjete za život i rad.

PVC ili ALU stolarija
Velika se borba vodi između aluminijske i PVC stolarije, no ova se zadnja nekako uvijek nađe na višem mjestu. Zahvaljujući izvrsnim toplinsko-izolacijskim svojstvima PVC profila i namjenskog PVC izolacijskog stakla, PVC stolarija uvelike pomaže u povećanju energetske učinkovitosti. U isto vrijeme potiče manju potrošnju energije tijekom hladnih mjeseci jer smanjuje gubitke topline.
Osim toga, PVC stolarija ima izvrsnu zvučnu izolaciju koja osigurava mir i privatnost doma. Naposljetku, ali ne manje važno, PVC je ekološki prihvatljiv materijal koji se može reciklirati. Osobito valja istaknuti i to da je tijekom procesa proizvodnje PVC stolarije znatno niža razina oštećenja u odnosu na proizvodnju stolarije od nekog drugog materijala.

Koja sjenila odabrati?
Kako bismo dodatno zaštitili stan od sunčeva utjecaja i topline, razmislite o ugradnji žaluzina odnosno sjenila koja su idealna zaštita ne samo za stambene nego i za poslovne objekte. Žaluzine mogu biti vanjske i unutarnje. Vanjske žaluzine osim što pružaju odgovarajuću zaštitu, pridonose efektivnom i vizualnom ugođaju prostora. Osiguravaju dobro osvjetljenje unutarnjih prostora s indirektnim svjetlom te štite od pregrijavanja. Kao stvorene su i za potpuno zamračivanje prostora i zaštitu privatnosti. Vanjske žaluzine jednostavne su za korištenje. Riječ je o regulaciji okretanja nagiba lamela žaluzina.
Unutarnje žaluzine također su izrađene od kvalitetnih aluminijskih lamela koje su iznimno otporne i izdržljive na vremenske uvjete. Veliki izbor boja i veličina lamela zadovoljit će zahtjeve i najzahtjevnijih kupaca. Idealne su za prozore nepravilna ili kosa oblika. Za kose prozorske otvore koriste se kose unutarnje žaluzine koje u potpunosti prate moderne građevinske izvedbe.
Unutarnje žaluzine mogu se, dakle, ugraditi na prozorsko krilo, na sami prozor, na strop ili na zid. Prikladne su za sve vrste objekata. Pružaju dovoljno zaštite od sunca te neželjenih znatiželjnih pogleda iz susjedstva. Od velike je važnosti podešavanje lamela oko vodoravne osovine prema kutu upada sunčevih zraka, jer iako su žaluzine zatvorene, vi i dalje možete gledati van.
Na tržištu postoje unutarnje žaluzine na ručni pogon i električne unutarnje žaluzine s elektromotorom. Unutarnje žaluzine na ručni pogon zasigurno su najčešće korišteno sjenilo u svim poslovnim i stambenim prostorima. Iskoristite brojne prednosti te nabavite unutarnje žaluzine za vaš dnevni boravak već danas!

 

 

Hitovi: 123