USKLADIMO FREKVENCIJE

 

U sklopu projekta Smart Rural 21 općina Babina Greda je donijela odluku o opremanju učionica O. Š. Mijat Stojanović iz Babine Grede, i to učionica tehničke kulture i učionica biologije i kemije

" Kompletno ćemo urediti učionice sa svim potrebnim materijalima za rad (ormari, stolice, stolovi, 3D printer, teleskop, mikroskopi, meteorološka stanica itd), a cijelo opremanje iznosi 152.486,02 kuna. Nakon što provedemo aktivnosti, iste se dostavljaju Europskoj komisiji na pregled, i oni će odabrati od općina koje su prošle samo 2 (dvije) općine, koje će dobiti mogućnost financiranja preostalih aktivnosti iz svoje Pametne strategije", kaže Đurđica Babić, ravnateljica O.Š. Mijat Stojanović.
Općina Babina Greda odabrana je između 734 kandidata iz 25 država članica Europske unije koji su sudjelovali na natječaju u europskom projektu „Pametne ruralne zajednice“ kao hrvatska lokacija na kojoj će se demonstrirati primjena pristupa pametnog sela u razvoju ruralnih područja.
Cilj projekta, koji će trajati tri godine, je steći iskustva koja bi mogla biti važna za podršku tom pristupu u okviru ostvarenja Zajedničke poljoprivredne politike EU. Odabrana mjesta kandidati će uz pomoć stručnjaka te putem međusobnih studijskih posjeta razviti “Strategiju pametnog sela” i započeti s implementacijom odabranih aktivnosti.
Hitovi: 141