USKLADIMO FREKVENCIJE

Međunarodni humanitarni turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe

Kategorija: /

U vukovarskom hotelu Lav održan je proteklog vikenda tradicionalni peti po redu Međunarodni humanitarni turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe u organizaciji Lions kluba Vukovar.

"Održavanjem današnjeg turnira obilježavamo Međunarodni dan bijelog štapa, kada skrećemo pozornost na potrebe slijepih i slabovidnih osoba naše zajednice. Kao aktivni članovi zajednice moramo raditi na tome da se slijepe osobe prestanu diskriminirati i podcijenjivati te da su da su slijepe i slabovidne osobe, iako osobe s invaliditetom, punopravni članovi naše zajednice; ", istaknuo je Željko Đekić tajnik Lions kluba Vukovar.
„Samostalnost slijepih unatoč invalidnosti je iz svakog dana sve veća i veća te njihov snažan duh posebno ističemo obilježavanjem i održavanjeg ovog natjecanja. Naposljetku, obilježavanjem 15. listopada želimo i skrenuti pozornost zajednice na čuvanje osjetila vida i brigu za slijepe osobe, a danas ih u RH ima oko 6000 registriranih“.

Prigodom otvaranja turnira dr. Mirjana Semenić Rutko. predsjednica kluba, naglasila je da je pomoć slijepim i slabovidnim osobama glavno je područje djelovanja svih Lionsa svijeta te zaželjela svim sudionicima ugodno druženje i odlične rezultate.

Izaslanik župana VSŽ gospodin Grgo Krajina, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za sport , mlade i demografiju vrlo emotivno se obratio sudionicima skupa te naglasio – „u ovome svijetu koji je nažalost u mnogim stvarima nečovječan ovakve stvari puno znače te važnost druženja i davanje pozornosti slijepim i slabovidnim osobama“.

Dobrodošlicu sudionicima ovog humanitarnog događaja u grad Vukovar uputila je gospođa Davorka Krajnović Naletelić ispred gradonačelnika Grada Vukovara te istaknula značaj održavanja ovakvog sad već tradicionalnog turnira u gradu Vukovaru.

Na turniru je sudjelovalo šest ekipa slijepih i slabovidinih osoba iz 4 zemlje: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.Hitovi: 1341