USKLADIMO FREKVENCIJE

Darivateljima krvi uručena priznanja

Kategorija: /

Danas, 25.listopada obilježava se Dan dobrovoljnih davatelja krvi.

Hrvatski Crveni križ svake godine u svim društvima Crvenog križa obilježava ovaj dan dostojanstveno, prigodnim svečanostima na kojima se dobrovoljnim davateljima krvi uručuju priznanja za darovanu krv kako bi im se na taj način iskazalo poštovanje i zahvalilo za svaku darovanu dozu krvi.

Svi su vođeni idejom kako je darovana krv humana gesta, koja u većini slučajeva spašava život, te će nastaviti s darivanjem krvi dok ih zdravlje posluži. Nakon okupljanja u Gradskom društvu Crvenog križa u Županji , davatelji krvi su se uputili u Vukovar , gdje ih je primio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, te im uručio priznanja i zahvalnice.

Ovogodišnji jubilarci iz GDCK Županja za 50 i više darivanja krvi i dobitnici zahvalnice , te brončanog znaka HCK su Ivan Damjanović iz Drenovaca, Marijan Ilić iz Gunje, Dražen Dugonjić iz Gunje, Ivan Lešić iz Bošnjaka, Igor Klobučar iz Gradišta, Luka Taragdžić iz Gunje, Marko Bertić iz Bošnjaka, Branko Bušić iz Bošnjaka Rikardo Stivaničević iz Babine Grede. Za 75 i više darivanja krvi zahvalnicu i srebrni znak HCK dobio je Dražen Obrovac iz Cerne. Za 100 i više darivanja krvi zahvalnicu i zlatni znak HCK dobili su Vaso Marković iz Gunje, Ivan Vukić iz Štitara i Dean Kovač iz Županje.

 

Hitovi: 1679