USKLADIMO FREKVENCIJE

GDCK Županja : Obilježeni veliki jubileji

Kategorija: /

Gradsko društvo Crvenog križa Županja , u suradnji s Općinom Štitar i Općinskim društvom Crvenog križa Štitar svečano je obilježilo 25. listopada, Dan dobrovoljnih darivatelja krvi i velike jubileje Hrvatskog Crvenog križa; 140 godina humanitarnog djelovanja Crvenog križa u Hrvatskoj, 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi , te 25-u obljetnicu Međunarodnog priznanja kao samostalnog Nacionalnog društva.

Riječi dobrodošlice uputila je Marija Dugalić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Županja , a potom je o povijesti Crvenog križa govorila predsjednica županjskog Crvenog križa Terezija Nemetz koja je istaknula kako je 2018. godina velikih jubileja Crvenog križa , koji obilježava tri značajne obljetnice, te će vodeći računa o potrebama i dostojanstvu svakog čovjeka i dalje promicati temeljna načela pokreta , a to su humanost, nepristranost, neovisnost, dragovoljnost, jedinstvo i univerzalnost. U ime domaćina, općine Štitar nazočne je pozdravio načelnik Marko Bikić , a potom i Mato Karalić, predsjednik Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije, koji je posebne pohvale uputio županjskom Crvenom križu.

Na svečanosti su dodijeljena priznanja dobrovoljnim darovateljima krvi za 5, 10, 20, 30, 40 davanja krvi , a jubilarcima koji su dan ranije dobili zahvalnice i značke na svečanosti koju je upriličio župan Božo Galić za 50, 75 i 100 put darovanu krv prigodne poklone uručili su predstavnici njihovih općina .U znak sjećanja na ovaj dan darovateljima krvi koji su primili zlatni znak Hrvatskog Crvenog križa za 100 puta darovanu krv Deanu Kovaču, Ivanu Vukiću i Vasi Markoviću Gradsko društvo Crvenog križa darovalo je po jednu umjetničku sliku. U ime darovatelja krvi zahvalio se Ivan Vukić, višestruki jubilarac i član Općinskog društva Crvenog križa Štitar.

Večer je nastavljena uz obilježavanje 25 godina rada županjskog Crvenog križa , a Mladež Gradskog društva Crvenog križa Županja scenskom je izvedbom prikazala 25 godina rada i djelovanja sa svim ljepotama i teškoćama kroz niz provedenih godina djelujući u humanosti.

Na svečanosti su dodijeljene jubilarne plakete i jubilarne zahvalnice Gradskog društva Crvenog križa Županja.

Svojim nastupom večer su uljepšale članice Ženskog vokalnog ansambla "NENE". 

 

Fotografije:Stjepan Bogutovac

Hitovi: 1396