USKLADIMO FREKVENCIJE

Kolona sjećanja

Kategorija: /

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara počelo je u utorak 13. studenoga, a program kroz osam dana obiluje sadržajima kojima će se Vukovarci prisjetiti najtežih dana u svojoj povijesti.

Središnji dan obilježavanja je nedjelja 18. studenoga, na 27. obljetnicu pada Vukovara.

U 08:00sati učenici osnovnih škola grada Vukovara zapalit će svijeće na Križnom putu Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana – Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

U isto vrijeme na gradskom stadionu u Vukovaru počet će okupljanje hrvatskih branitelja Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih, nestalih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja odakle će krenuti put Opće županijske bolnice Vukovar.

U 10 sati u dvorištu bolnice prigodni program kojega će izvesti Klapa HRM „Sv. Juraj“ i glumac Darko Milas.

U 10:30 sati krenut će kolona sjećanja koju će predvoditi hrvatski branitelji Vukovara i obitelji poginulih, nestalih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja.

Dolazak kolone na Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata Vukovar predviđeno je u 12:15 sati.

U 12:30 sati uslijedit će molitva za žrtve Domovinskog rata Grada Vukovara, koju će predvoditi mons. Dr. Egidije Ivan Živković, željezanski biskup.

U 12:40 sati vijence će položiti Predsjednica Republike Hrvatske, Hrvatski sabor, Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski branitelji Vukovara i Grad Vukovar.

Sveta misa za sve žrtve u Domovinskom ratu počinje u 13:00 sati.

 

Hitovi: 1368