USKLADIMO FREKVENCIJE

Čestitamo svim volonterima Međunarodni dan volontera!

Kategorija: /

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca diljem

svijeta kako bi se na barem jedan dan skrenula pozornost javnosti na plemenite ljude koji svoje slobodno vrijeme daruju za dobrobit drugih, a obilježavanju se pridružio  i Hrvatski Crveni križ

Hrvatski Crveni križ kao najveća humanitarna organizacija u Hrvatskoj, broji više od 12.000 volontera, a riječ je o ljudima različite dobi koji diljem Hrvatske svakodnevno nesebično pomažu ljudima u potrebi, ističe se u priopćenju te humanitarne organizacije.

Volonteri Hrvatskoga Crvenog križa između ostalog, pomažu starima, nemoćnima i bolesnima, siromašnima, djeluju u pučkim kuhinjama i socijalnim samoposlugama, sudjeluju u edukacijama prve pomoći, djeluju u kriznim situacijama, pomažu tražiteljima azila i azilantima, pružaju psihosocijalnu podršku ranjivim skupinama, pomažu žrtvama trgovanja ljudima, sudjeluju u radu službe traženja. Iz Gradskog društva Crvenog križa Županja, koje okuplja brojne volontere s cijelog područja županjske Posavine, uputili su čestitke povodom 5. prosinca, Međunarodnog dana volontera. A u 17 sati u gradskoj vijećnici Grada Županja Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije s priređuje svečanost dodjele nagrade "Volonterski Oskar" o čemu će HRŽ  opširnije izvijestiti u  sutrašnjim informativnim emisijama. Dodjelu "Volonterskog Oskara" prati naša novinarka Sanja Pavelić.

Hitovi: 1179