USKLADIMO FREKVENCIJE

Svjetski dan radija

Kategorija: /

Svjetski je dan radija.   Spomen je to na početak emitiranja UN-ova radija, koji je porukom "Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta", počeo emitiranje 13. veljače 1946.
Iako je prva svjetska radijska postaja u Pittsburghu počela redovito emitirati još daleke 1920. godine, Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. godine.

Cilj Svjetskog dana radija je podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija. 

Unatoč  današnjoj  modernoj tehnologiji radio je bio i ostao medij bez kojeg se ne može zamisliti svakodnevni život. To najbolje znaju naši slušatelji koji nas svakodnevno prate, a mi ćemo nastojati  i dalje dopirati do  njih , te i u ovoj jubilarnoj 50. godini  našeg radija plasirati korisne informacije, vijesti, razgovore...i  sve to uz puno, puno dobre glazbe.
 
Ovogodišnja je tema Svjetskoga dana radija „Dijalog, tolerancija i mir". Ova tema nije slučajno izabrana, jer novinari su ti koji  osim što  informiraju i educiraju, imaju zadatak poticati na pozitivan dijalog i okruženje, te graditi mostove tolerancije.


Hitovi: 1019