USKLADIMO FREKVENCIJE

Gradište: Iz obiteljske kuće ukraden novac i nakit

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Nepoznati počinitelj tijekom jučerašnjeg poslijepodneva provalio je u obiteljsku kuću 37-godišnjaka u Gradištu, u ulici Malo brdo.Otuđen je nakit i novac ukupne vrijednosti više desetaka tisuća kuna, navodi se u priopćenju PU Vukovarsko-srijemske.

Iz obiteljske kuće 27-godišnjaka u Novim Jankovcima, u Vinkovačkoj ulici, otuđen je nakit i računalo. Provala se dogodila u noći 30./31. listopada. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih tvari

 

Jučer, 1. studenog, u Policijsku postaju Vrbanja mještanin je donio dvije ručne bombe i protupješačku magnetnu minu koje je dragovoljno predao policijskom službeniku za protueksplozivnu zaštitu. Minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište PU vukovarsko-srijemske.

 

Policija savjetuje…

 

"Skrećemo pozornost građanima da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljen policijski službenik u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih obilježja te preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju. Podsjećamo, ovom prilikom, sve građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije", stoji u priopćenju.

 

Na području PU vukovarsko-srijemske između 31. listopada i 1. studenog dogodilo se sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta ( Vinkovci-2, Gradište, Cerić, GP Ilok, GP Tovarnik, Babina Greda ).

Hitovi: 977