USKLADIMO FREKVENCIJE

Alkoholizirani vozač sletio s ceste, četvero djece lakše ozlijeđeno

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Tijekom protekla na području PU vukovarsko-srijemske dogodila je jedna prometna nesreća na cesti Vinkovci-Jarmina, u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Prometna nesreća nastala je uslijed specifičnih okolnosti odnosno uzročnika, zbog čega vozačima iz PU Vukovarsko-srijemske  skreću pozornost na prekršaje koji su zabilježeni u ovoj nesreći:

Jučer, 7. veljače oko 18,50 sati, 44-godišnjak iz Ivankova, pod utjecajem alkohola (1,8 g/kg), upravljao je osobnim vozilom, krećući se cestom Vinkovci-Jarmina, iz smjera Jarmine u smjeru Vinkovaca. U vozilu se nalazilo četvero djece i supruga.

Nakon nadvožnjaka iznad željezničke pruge na vinkovačkoj obilaznici, nije prilagodio brzinu kretanja vozila zbog čega nije bio u mogućnosti skrenuti odnosno pratiti smjer ceste te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put.

U prometnoj nesreći četvero djece u dobi 1, 4, 7 i 9 godina lakše su ozlijeđeni.

Očevidom policije utvrđeno je kako vozač za vrijeme upravljanja motornim vozilom nije koristio sigurnosni pojas te je prevozio jednu osobu više nego što je upisano u prometnoj dozvoli i na nedozvoljen način prevozio je djecu na zadnjem sjedištu.

Obzirom da svakodnevno policija poduzima preventivno-represivne aktivnosti s ciljem upoznavanja građana o opasnostima koje prijete u prometu na cestama, pojedinci zanemaruju savjete i preporuke za sigurno sudjelovanje u prometu čime ugrožavaju sebe, svoje najmilije i imovinu.

Okolnosti pod kojima se dogodila ova prometna nesreća posebno ističemo jer su počinjeni prekršaji (brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice) prisutni kumulativno , navodi se u priopćenju policije.

Najmlađi članovi obitelji pretrpjeli su lakše tjelesne ozljede, dok su roditelji neozlijeđeni u prometnoj nesreći.

Iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske  ističu ovaj negativni primjer i preporučuju vozačima da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, da vozilom upravljaju u granici dopuštene brzine i prilagode brzinu uvjetima na kolniku, da koriste sigurnosni pojas na način predviđen od proizvođača, ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na način kojim se umanjuje sigurno upravljanje vozilom, da putnici koriste sigurnosni pojas a naročito da se djeca smještaju u dječje sjedalice ili prilagođena postolja.

 

 

 

 

Hitovi: 870