USKLADIMO FREKVENCIJE

Uz auto-cestu kod Lipovca djelatnici HAC-a pronašli heroin

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Djelatnici Hrvatskih auto-cesta su 1. travnja, u ranim jutarnjim satima, uz auto-cestu Zagreb-Lipovac, nedaleko od naplatnih kućica Lipovac, u smjeru Zagreba, pronašli su pcv paket zamotan u samoljepljivu traku.

O pronalasku paketa izvijestili su djelatnike Postaje granične policije Bajakovo. Na mjestu događaja obavljen je očevid, a policijski službenici Odjela kriminaliteta droga preliminarnim narco-testom utvrdili kako je sadržaj paketa, bijelo-smeđa praškasta tvar, droga tipa heroin. Težina pronađenog paketa je oko 550 g.Paket je poslan na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, a daljnje kriminalističko istraživanje nastavljaju policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske, navodi policija.

U ugostiteljskom objektu u Vinkovcima, u ulici S. Vraza, jučer, 4. travnja, oko 20,30 sati, 33-godišnjak iz Vinkovaca je po terasi objekta izlio benzin te prijetio kako će ga zapaliti. Nakon zaprimanja obavijesti o događaju, policijska ophodnja je na mjestu događaja zatekla 33-godišnjaka te ga uhitila i privela u policijsku postaju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 33-godišnjak, pod utjecajem alkohola (2,00 g/kg), revoltiran odbijanjem reproduciranja njegove glazbene želje, verbalno se sukobio s vlasnikom ugostiteljskog objekta, napustio ugostiteljski objekt te se nedugo potom vratio na mjesto događaja s dva kanistera benzina. Benzin je počeo prolijevati po terasi ugostiteljskog objeka i prijetio kako će zapaliti objekt. Vlasnik objeka, 45-godišnjak iz Vinkovaca, spriječio ga je u namjeri i zadržao do dolaska policijske ophodnje.

33-godišnjak će po završetku kriminalističkog istraživanja biti predan u pritvorsku jednicu policije, stoji u Izvhešću PU Vukovarskp-srijemske.

Uslijed nekontroliranog spaljivanja biljnog otpada 30-godišnji vlasnik, jučer, 4. travnja, u Đeletovcima, u ulici B. Jelačića, izazvao je požar koji se proširio na drvenu nastambu i rolo bale sijena.

U požaru je izgorjela drvena nastamba u kojoj se nalazilo šest ovaca i sedam janjića te rolo bale sijena.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili vatrogasci DVD Đeletovci i DVD Nijemci. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

 

 

   

Hitovi: 335