USKLADIMO FREKVENCIJE

Za vikend provale u Gradištu, Vukovaru, Privlaci i Markušici

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić


Tijekom vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježena su četiri kaznena djela protiv imovine:

 U Vukovaru, ul. Blage Zadre, oko 4. travnja, provaljeno je u ugostiteljski objekt odakle je iz unutrašnjosti otuđena oprema tog objekta, odnosno građevinska kolica, hladnjak, pećnica, mlin za kavu i nekoliko neugrađenih nadzornih kamera. Materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija je podnijela kaznenu prijavu te intenzivno traga za počiniteljem/ima.

Isto tako, oko 3 travnja je provaljeno u obiteljsku kuću u Markušici, ul. Save Popovića, vlasništvo 59. godišnjakinje iz Markušice, odakle nije ništa otuđeno. Slijedi kaznena prijava i rad na otkrivanju počinitelja.

U Gradištu, u ulici Kralja Tomislava, 03. travnja je izvršena provala u trgovinu vinkovačke tvrtke za promet, usluga i posredništvo odakle je otuđena veća količina cigareta, više raznh prehrambenih, kozmetičkih te alkoholnih proizvoda te trezor u kojem su bila novčana sredstva. Ukupna materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna. Kriminalistički inspektori županjske policije su vrlo brzo prikupili ključne informacije i odmah reagirali pronalaskom, uhićenjem i provođenjem kriminalističkog istraživanja nad dva građanina Vinkovaca, 19. godišnjakom te maloljetnim 16. godišnjakom, za koje su utvrdili osnove sumnje da su počinili ovo kazneno djelo, glede čega su protiv istih podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U Privlaci, ul Rudina Gajić je u oko 03. travnja iz pomoćnih prostorija vikendice koja je vlasništvu 75. godišnjaka iz Županje, otuđeno 20 košnica sa pčelama. Materijalna šteta je više tisuća kuna. Policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Već prethodno smo vas izvijestili da je 04. travnja u jutarnjim satima u Iloku došlo do požara obiteljske kuće u ulici Milana Štefanika, u kojoj je smrtno stradao njezin vlasnik 59. godišnji građanin Iloka. Do eksplozije i požara je došlo uslijed nekontroliranog istjecanja plina iz plinske boce u prostoriji gdje se nalazi peć na kruta goriva. Požar su ugasili djelatnici JVP Ilok, a na opožarenoj kući je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća, navodi policija,

 

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 2. travnja do 22 sata 5. travnja, evidentirala sedam dojava o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili dva kršenja mjere samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat.

 Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 2. travnja do 22 sata 5. travnja, na kontrolnim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, policijski službenici su utvrdili 41 kršenje mjera iz spomenute Odluke. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta, navodi se u Izvješću PU Vukovarsko-srijemske.

 Stanje u prometu

 Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Županja, Andrijaševci).


Napominjemo da smo na svojim stranicama opetovano, a nastavno na prethodne podatke o kršenjima Odluka, izdali poziv građanima na potrebu poštivanja Odluka vezanih za suzbijanje pandemije COVID – 19 . https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/vijesti/ostanimo-doma-postujmo-odluke-cuvajmo-zdravlje/18741Hitovi: 770