USKLADIMO FREKVENCIJE

Zlouporabili propusnicu za napuštanje prebivališta

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
U Vukovaru, 8. travnja, na policijskom kontrolnom punktu uspostavljenom prvenstveno radi nadzora kretanja osoba u skladu sa odredbama Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i mjesta boravišta, u namjeri prikrivanja identiteta i zlouporabe propusnice za napuštanje prebivališta, zatečeni su 23. godišnjak i 25. godišnjak, mještani Marinaca.
Kriminalističko istraživanje je razotkrilo da je osobnim automobilom i prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita) upravljao 23. godišnjak, dok je suvozač bio 25. godišnjak, a obojica su se lažno predstavljali uredujućim policijskim službenicima. Suvozač, 25. godišnjak je kao svoju ispravu, na prijevaran način, dao policijskim službenicima propusnicu koja je izdana na ime vozača, 23. godišnjaka, koju je ovaj prethodno propisno ishodovao od nadležnog Stožera.
Protiv oba mještana Marinaca je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u zlouporabu osobne isprave, a u postupak će biti proslijeđene i odgovarajuće prijave zbog utvrđenih prekršaja.
Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 7. travnja do 22 sata 8. travnja, zaprimila dvije dojave, a provedenim provjerama nisu utvđena kršenja mjera samoizolacije.
 Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 7. travnja do 22 sata 8. travnja, na kontrolnim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, policijski službenici su utvrdili 12 kršenja mjera iz spomenute Odluke. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta.
 Stanje u prometu
 U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće, od kojih je jedna teška prometna nesreća sa tjelesnim ozljedama oštećene osobe.
Naime, u Svinjarevcima je jučer 8. travnja oko 17 sati, 72. godišnji mještanin Svinjarevaca upravljajući poljoprivrednim traktorom, imajući pritom količinu od 0,33 g/kg alkohola u organizmu, uslijed nepropisnog kretanja po cesti, prelaskom na suprotni prometni cestovni trak namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera, traktorom udario u biciklisticu, 72. godišnjakinju iz Svinjarevaca. Oštećenica je odmah prevežena u OŽB Vukovar, gdje joj je ukazana medicinska pomoć kada su konstatirane teške tjelesne ozljede, no izvan je ugroze za život.
Protiv vozača poljoprivrednog traktora, 72. godišnjaka iz Svinjarevaca, slijedi kaznena prijava.
Druga prometna nesreća je za posljedicu imala materijalnu štetu i dogodila se u Nuštru.
Izdvojili bismo i ozbiljno kršenje prometnih propisa u blizini grada Iloka, točnije u području „Lovke“, gdje je 50. godišnji građanin Iloka upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,28 g/kg alkohola u organizmu). Policija je prekršitelja odmah isključila iz prometa i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog povrede odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Napominjemo da smo na svojim stranicama opetovano, a nastavno na prethodne podatke o kršenjima Odluka, izdali poziv građanima na potrebu poštivanja Odluka vezanih za suzbijanje pandemije COVID – 19 . https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/vijesti/ostanimo-doma-postujmo-odluke-cuvajmo-zdravlje/18741, navodi se u Izvješću PU Vukovarsko-srijemske.


 


 

Hitovi: 386