USKLADIMO FREKVENCIJE

Motociklist s 3,11 promila skrivio nesreću na graničnom prijelazu Županja

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić


Tijekom vikenda  od 05. do 07. lipnja 2020. godine dogodilo se 8 prometnih nesreća.
U Nijemcima ,u ulici Ljudevita Gaja ispred kbr. 33, vozač teretnog automobila (1963) s prisutnošću alkohola u organizmu od 1,05 g/kg prešao je na lijevu stranu kolnika i sletio s kolnika u odvodni kanal pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Ističemo da je 16 vozača zatečeno sa prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je sedam vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. 41-godišnji vozač motocikla uzrokovao je prometnu nesreću na graničnom prijelazu Županja, a ujedno je imao i najveću prisutnost alkohola u organizmu (3,11 g/kg), nakon čega je smješten u posebne prostorije do otriježnjenja”, navodi se u Izvješću policije.

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu( tijekom vikenda 15.-17. svibnja 9 vozača je isključeno iz prometa, tijekom vikenda 22.-24. svibnja iz prometa je isključeno 18 vozača, tijekom vikenda 29.-31. svibnja 13 vozača i tijekom vikenda 5. do 7. lipnja 17 vozača) policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Hitovi: 245