USKLADIMO FREKVENCIJE

Uplatio novac za traktor koji nije dobio

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Jučer, 3. prosinca, 58-godišnjak iz Vinkovaca podnio je kaznenu prijavu kojom je utvrđeno kako je nepoznati počinitelj u razdoblju od 2. do 8. studenog 2020. godine, uporabom podataka bankovnog računa 62-godišnjakinje iz Vinkovaca, neovlašteno izvršio ukupno 14 transakcija u zasad neutvrđenoj poslovnici kladionice, čime je vlasnici pričinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja protiv kojeg će policija podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Računalna prijevara nadležnom državnom odvjetništvu, navodi se u Izvješću PU Vukovarsko-srijemske.
Policiji je jučer podnijeta i kaznena prijava za kazneno djelo Prijevare.
Naime, tijekom studenog 39-godišnjak iz Vrbanje je preko internetske stranice „traktorpool“ stupio u kontakt s oglašivačem traktora, koji se predstavio kao državljanin Francuske, te dogovorio kupnju traktora u iznosu od 24.000 eura. 39-godišnjak je uplatio ugovoreni iznos u dva navrata te potom, sukladno prethodnom dogovoru, angažirao vozača za preuzimanje traktora u Francuskoj, no po dolasku na dogovorenu adresu, vozač je utvrdio da na toj adresi ta tvrtka ne postoji te da je račun krivotvoren.
Hitovi: 188