USKLADIMO FREKVENCIJE

Maloljetnici neovlašteno koristili pirotehnička sredstva

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U perivoju dvorca Eltz u Županijskoj ulici u Vukovaru, gdje se okupio veći broj građana, policijski službenici su 31. prosinca oko 17 sati zatekli pet maloljetnih osoba dobi od 16 do 17 godina te 18-godišnjaka prilikom neovlaštenog korištenja pirotehničkih sredstava kategorije F2.
Od zatečenih osoba policijski službenici oduzeli su ukupno 874 komada različitih petardi kategorije F2 te tako spriječili moguće teže posljedice po njihovo i zdravlje okupljenih građana u vidu ozljeda. Protiv svih osoba podnesene su odgovarajuće prekršajne prijave zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja za koji je predviđena novčana kazna u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna, nvodi se u Izvješću PU Vukovarsko-srijemske.
Od 1. siječnja 2022. godine dozvoljena pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3 više se ne smiju koristiti.
Pozivamo građane da slijede primjer građanina koji je anonimno 1. siječnja dragovoljno predao policijskim službenicima 120 komada različitih pirotehničkih sredstava i riješe se takvih opasnih sredstava.
Podsjećamo građane kako je u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“, u sklopu koje, osim što bez sankcija mogu predati ilegalno oružje, mogu predati i zaostala zabranjena pirotehnička sredstva (redenici i petarde) koja spadaju u kategorije F2 i F3.
Učinite svoju okolinu sigurnom, budite uzor svojoj djeci, poručuju iz policije.
Hitovi: 41