USKLADIMO FREKVENCIJE

PU Vukovarsko-srijemska: Prijevara putem Interneta, oprez prilikom kupnje

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je 63-godišnjak iz Otoka na internetskoj stranici pronašao traktor koji je namjeravao kupiti, te je kontaktirao  vlasnika u Mađarskoj i dogovorio kupnju traktora. Putem internet bankarstva uplatio je više tisuća kuna. 63-godišnjak je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, obzirom da 27. ožujka, kada je traktor trebao biti isporučen, vlasnik se nije javio niti je traktor isporučio. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

 U trgovini za veleprodaju pića u Otoku, u ulici B. J. Jelačića, 30. ožujka, u poslijepodnevnim satima, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju uposlenika i iz blagajne otuđio više tisuća kuna. Uposlenik trgovine, 50-godišnjak iz Otoka, podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo krađe.

  U subotu, 1. travnja oko 13,00 sati, na njivi u blizini Mirkovaca, došlo je do samozapaljenja traktora 59-godišnjaka iz Mirkovaca. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Vinkovaca. U požaru nije bio ozlijeđenih osoba. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.  

  Tijekom noći 1./2. travnja nepoznati počinitelj provalio je u farmu krava u Đurićima, u ulici Velebit, te otuđio uređaj za mužnju krava. Vlasniku, 45-godišnjaku iz Đurića, pričinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna.

   Veća količina suhomesnatih proizvoda otuđena je iz pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću 63-godišnjakinje u Opatovcu, u Ribarskoj ulici. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

                  

Hitovi: 665