USKLADIMO FREKVENCIJE

Gospodarstvo

Otvoren pakirni centar za jaja

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:


U Lovasu je u sklopu Agro-klastera d.o.o., otvoren Pakirni centar za jaja iz slobodnog ugoja, vrijedan 4,5 milijuna kuna, a financiran najvećim dijelom iz županijskog proračuna.

Projekt istraživanja kemijskog sastava žira

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:

Na tiskovnoj konferenciji predstavljen je Projekt „Istraživanje kemijskog sastava žira te utjecaj hranidbe žirom na proizvodna svojstva, kvalitetu i kemijski sastav mesa crnih slavonskih svinja“ na kojoj su govorili župan Božo Galić, i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić.

Sigurnim korakom do vlastitog posla

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:


U okviru projekta „Sigurnim korakom do vlastitog posla“ u prostorijama Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije (RA VSŽ) ispred Lokalnog partnerstva za zapošljavanje VSŽ (LPZ VSŽ) održana Konferencija o uručivanju potvrda o dodjeli potpora male vrijednosti koje je dobilo 10 poduzetnika početnika, u iznosu od 80 000 kn bespovratnih sredstava svaka.

Uvedene nove mjere za svinjogojce

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:


Zbog opasnosti od pojave afričke svinjske kuge koja se pojavila u susjednoj Srbiji Ministarstvo poljoprivrede donijelo je Naredbu o mjerama za sprječavanje pojave i ranog otkrivanja unosa virusa na područje Hrvatske i obvezu provođenja biosigurnosnih mjera.

Tvrtka Multinorm postaje prepoznatljiva u svijetu

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:

Kada direktor jedne hrvatske tvrtke koja posluje s globalnim automobilskim divovima kao što su BMW, Volkswagen i Audi kaže da njegova tvrtka prebrzo raste, znate da je riječ o nesvakidašnjoj uspješnoj priči.

Uspješno organiziran XII. Gospodarski sajam Cvelferije

Autor: S.Bogutovac
Kategorija:

 

DRENOVCI – Sadržajno bogat izlošcima od plodova sa Cvelferskih polja i prerađenim u sokove, pekmeze, džemove, tjesteninu, slatku i ljutu papriku, suhomesnate i mliječne proizvode, rakije i likere, med i pčelinje proizvode, namještaj, kompjuterske usluge, ručni radovi brojnih udruga...

XII. Gospodarski sajam Cvelferije

Autor: S.Bogutovac
Kategorija:

 

XII. Gospodarski sajam Cvelferije održava se 4. listopada u petak u organizaciji Općine Drenovci i Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora Drenovci d.o.o. za usluge, ponuditi će puno toga novog i zanimljivog.

Kongres pilanara u Slavonskom Brodu

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:


Jubilarni 10. po redu Kongres pilanara u Slavonskom Brodu (25.-26.09) i ove je godine, okupivši preko 200 domaćih i međunarodnih stručnjaka obilovao aktualnim temama važnim za sve predstavnike šumarske i drvoprerađivačke industrije u zemljama JIE.

Gastro show

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:

U Kući tradicijske gastronomije u Taru, na inicijativu i uz potporu Vukovarsko-srijemske županije i Agro-klastera d.o.o. Vinkovci, održana promotivna manifestacija "Mali fajferica gastro show".

Agrotehnološki centar u Cerni

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:

Sukladno započetim radovima na izgradnji Agrotehnološkog centra u Cerni, iskopani su temelji, postavljene čelične konstrukcije te se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, kako je i navedeno u projektu.

Hrvatska industrija šećera ima uzlaznu putanju

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:

Dan polja šećerne repe Hrvatska industrija šećera organiziran na pokusnom polju Meretine, pokraj Županje, bio je prigoda se se vodstvo tvrtke obrati brojnim proizvođačima šećerne repe na ovom prostorima.

Agro-klaster u posjeti uspješnim proizvođačima jaja

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:

U organizaciji Agro-klastera d.o.o. Vukovarsko-srijemske županije 20-ak OPG-a zainteresiranih za proizvodnju jaja iz slobodnog uzgoja bilo u radnoj i edukacijskoj posjeti kod OPG Miljenko Tepeš u Draškovcu Humskom.