USKLADIMO FREKVENCIJE

Zatvorili obrt jer nema tko raditi

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Obrtnici se uglavnom žale na teške uvjete poslovanja ,a mnogi su se našli u situaciji da više ne mogu poslovati te su se odlučili na zatvaranje obrta. 

I u Županji je puno praznih poslovnih prostora , stoga nas posebno raduje kada se netko odvaži otvoriti obrt. Pred kraj prošle godine tako nas je vijest o otvaranju trgovine za prodaju domaćih kolača "Cukarin" na Tržnici u Županji obradovala , no unatoč dobrom početku, ljubaznoj i uslužnoj prodavačici, kvalitetnim i ukusnim kolačima... vlasnik se nakon samo dva mjeseca rada odlučio na zatvaranje. Ključ u bravu je stavio , ne zbog nedostatka kupaca, nego naprotiv kako je i istaknuto na natpisu koji stoji na vratima, zbog velikog opsega posla i nemogućnosti da svima izađe u susret. Problem je što je iz dana u dan potražnja za kolačima i tortama bila sve veća , a djelatnike/ce u slastičarskoj struci nisu uspjeli pronaći , jer ih na tržištu rada nema slobodnih.

"Puno smo uložili u trgovinu i proizvodnju, tražio sam radnike koji bi kvalitetno obavljali posao, pitao sam na sve strane, ali bez uspjeha. Potražnja bila iznad očekivanja. Mogli smo uposliti deset djelatnika, a nisam mogao naći više od njih tri. Nažalost, na kraju smo procijenili da je bolje i zatvoriti vrata nego razočarali naše kupce. Pokušavao sam ovo riješiti puna dva mjeseca , ali bez uspjeha , kaže Matej Franjić, vlasnik obrta za proizvodnju i prodaju domaćih kolača "Cukarin" i i zahvaljuje svima koji su kod njih kupovali kolače.

Obzirom na iseljavanje i egzodus stanovnika iz cijele Slavonije, koji odlaze iz zemlje za bolje plaćenim poslovima, ali i dugogodišnju lošu politiku kod planiranja kadrova i neusklađene potrebe  na tržištu rada bojimo se kako će ovakvih primjera biti sve više.

 

Hitovi: 1820